Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Πλατεία Φυτειών: «Ολημερίς τη χτίζανε… το βράδυ γκρεμιζόταν…»

Πλατεία Φυτειών: «Ολημερίς τη χτίζανε… το βράδυ γκρεμιζόταν…»

koi-anaplasi-plateia-fyteion1Γράφει ο: Χρήστος Σαλτογιάννης

Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την Πλατεία Φυτειών αποτελεί ένα δείγμα για τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση στο Δήμο Ξηρομέρου με τα γνωστά αποτελέσματα της.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη στις Φυτείες, ήμουν παρόν και κατά την διάρκεια της συζήτησης του τελευταίου θέματος που αφορούσε την Πλατεία, ειπώθηκαν πολλά και σημαντικά από όλους.

Η αίσθηση που επικρατεί στην κοινωνία μας σχετίζεται με  την γνωστή λαϊκή φράση «Ολημερίς το χτίζανε… το βράδυ γκρεμιζόταν…» και νομίζω ταιριάζει απόλυτα.

Τελευταία πράξη αυτού του «δράματος», θα μου επιτρέψετε να πω, ήταν η ακύρωση της απόφασης αριθ. 167/2014 (Ορθή Επανάληψη) του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Επίσης, συνεκτιμώντας το γεγονός ότι η 3η παράταση του έργου λήγει στις 28/3/2015, ο κίνδυνος να χαθούν οι χρηματικοί πόροι του έργου φαντάζει ορατός και άμεσος.

Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρουν τα διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα, τους πολίτες πρωτίστως τους ενδιαφέρει να πραγματοποιηθεί η ανάπλαση της Πλατείας αλλά ακόμη τους ενδιαφέρει να μάθουν όλη την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ και η Νομιμότητα δεν διαπραγματεύονται, γι’ αυτό από την πλευρά μου, καλώ τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γαλούνη Ερωτόκριτο να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα δώσουν άμεσα λύση, ακόμη αν χρειαστεί τότε να στείλει το φάκελο που αφορά την Πλατεία Φυτειών στον Εισαγγελέα, με σκοπό η δικαιοσύνη να «ρίξει φως» στην υπόθεση και εν τέλει να αποδοθούν ευθύνες πολιτικές και νομικές αν τυχόν υπάρχουν.

Η κοινωνία οφείλει να γνωρίζει…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.