Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Ποδηλατόδρομος: Οι μαθητές της ΣΤ2 του 6ου Δημοτικού προτείνουν

Σχεδιάγραμμα πρότασης ποδηλατόδρομων
Σχεδιάγραμμα πρότασης ποδηλατόδρομων

Mια αξιοσημείωτη παρέμβαση κάνουν με ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Αγρινίου Π. Μοσχολιό  οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ2 τάξης  του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου. Προτείνουν επέκταση του σχεδιάζομενου  ποδηλατοδρόμου σε μερικές συνοικίες του Αγρινίου με προορισμό το κέντρο της πόλης. Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρουν:

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Αγρινίου

                                                                                                Αγρίνιο, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Το θέμα που μας απασχολεί και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας είναι η δημιουργία ποδηλατόδρομων στην πόλη μας.

Πληροφορηθήκαμε ότι έχετε εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την κατασκευή ενός ποδηλατόδρομου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά. Συμφωνούμε μαζί σας, αλλά θα θέλαμε να επεκταθεί ο ποδηλατόδρομος και σε άλλα μέρη της πόλης.

Η γνώμη μας είναι πως το ποδήλατο είναι ένα χρήσιμο μεταφορικό μέσο που βοηθάει το περιβάλλον και τη ζωή των ανθρώπων. Αν γινόταν η επέκταση του έργου αυτού σε μερικές συνοικίες του Αγρινίου με προορισμό το κέντρο της πόλης, θα γινόταν πιο εύκολη η μετακίνηση των κατοίκων με ποδήλατο.

Θα σας προτείναμε λοιπόν η επέκταση αυτή να γίνει κατά μήκος των οδών : Αγ. Δημητρίου, Καλυβίων, Εθνικής Αντίστασης, Δ. Μακρή, Ελευθερίου Βενιζέλου, Ηρ. Πολυτεχνείου και άλλων μεγάλων δρόμων που συνδέουν το κέντρο της πόλης με διάφορες συνοικίες, όπως : τον Άγιο Δημήτριο, την Αγία Τριάδα, τον Άγιο Γρηγόριο και τον Άγιο Κων/νο. Επίσης, θεωρούμε ότι θα ήταν καλό να φτιαχτούν σημεία στάθμευσης ποδηλάτων, γύρω από το κέντρο της πόλης, για τη διευκόλυνση όσων κατοίκων θα χρησιμοποιούν ποδήλατο.

Πιστεύουμε πως η πρότασή μας θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του πολιτισμού της πόλης μας. Επίσης, θα παροτρύνει κι άλλες πόλεις στη χρήση ποδηλάτων και θα βοηθήσει στο να μειώσουμε το καυσαέριο και να μετακινούμαστε στην πόλη με έναν πιο φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον. Αυτές ήταν η προτάσεις μας και θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι αν κάποια μέρα γινόταν πραγματικότητα.
Με εκτίμηση και σεβασμό  

Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ2 τάξης  

     του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. τζο82

    Μπράβο στα παιδιά γι’ αυτη την πολυ καλή κίνηση! Αποδεικνύουν πως υπάρχει θέληση και όραμα για την διεκδίκηση καλύτερου βιοτικού επιπέδου στη πόλη μας. Το μόνο που απομένει είναι η μια συλλογική κίνηση για την διεκδίκηση ευρύτερων πραγμάτων που μας αφορούν….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.