Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Ποιες αλλαγές έρχονται στην Παιδεία – Τι θα ισχύσει για τις Πανελλαδικές

panellinies-620x320Διπλές Πανελλαδικές θα γίνουν από του χρόνου για να συμπεριληφθούν και οι απόφοιτοι περασμένων ετών, ενώ αλλαγές θα ισχύσουν και στα Πανεπιστήμια.

Βάσει του πολυνομοσχεδίου που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, οι αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ για τα Πανεπιστήμια προβλέπουν επιστροφή του ακαδημαϊκού ασύλου και συμμετοχή φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων στα εκλεκτορικά σώματα για την επιλογή πρυτανικών αρχών.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους «αιώνιους» φοιτητές που διεγράφησαν, να επιστρέψουν με αίτησή τους.
Ως προς τις Πανελλαδικές, η σημαντικότερη αλλαγή είναι ότι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε λιγότερα μαθήματα, δηλαδή σε τέσσερα αντί για έξι.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί, εφόσον επιλέξουν – προαιρετικά- ένα πέμπτο μάθημα θα μπορέσουν να διασφαλίσουν μια γέφυρα μεταξύ των πεδίων, ώστε να διευρύνουν τις επιλογές τους. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σύστημα, θυμίζει το παλαιότερο με τις δέσμες.

Οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν ως εξής:

Με το ισχύον σύστημα για τους αποφοίτους παλαιοτέρων ετών

Με το νέο σύστημα για τους μαθητές που θα φοιτήσουν το επόμενο σχολικό έτος στη Γ’ Λυκείου.

newsbomb.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΒΛΑΣΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

    Tόσα χρόνια ψάχνουν οι ¨”ειδικοί “να βρουν ένα σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια αλλά κάθε χρόνο το αλλάζουν. Η Ιταλία ,η Γερμανία,η Αγγλία γιατί τό΄χουν βρει από χρόνια;Είναι ολοφάνερο πως η κατάσταση αβεβαιότητας για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση κάποιους βολεύει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.