Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Ποιες οι επόμενες κινήσεις του Σωματείου Ραδιοταξί Αγρινίου

Ποιες οι επόμενες κινήσεις του Σωματείου Ραδιοταξί Αγρινίου

Έκτακτη Γενική Συνέλευση έγινε την Τετάρτη. Πρόταση να  λειτουργήσει στην πόλη τηλεφωνική γραμμή ταχείας μεταφοράς ατόμων έκτακτης ανάγκης.

Με μεγάλη συμμετοχή έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ραδιοταξί Αγρινίου με βασικό θέμα την ενημέρωση των μελών του για το νέο Νόμο για τα ταξί της Χώρας.
Ο πρόεδρος του Σωματίου Ραδιοταξί Αγρινίου κ. Δημήτρης Μωσαΐδης στη εισήγησή του, ανέλυσε το περιεχόμενο του νέου Νόμου και είπε ότι σύμφωνα με αυτόν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αλλά και πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, είναι κορεσμένες από ταξί με βάση τον Μαθηματικό τύπο του Νόμου που ορίζει δύο ταξί ανά χίλιους κατοίκους και ως εκ τούτου δεν θα δοθούν εκεί νέες άδειες. Μάλιστα στο Αγρίνιο- σύμφωνα με τον πληθυσμό και βάση του μαθηματικού τύπου του νέου Νόμου- ο κ. Μωσαΐδης ανέφερε ότι υπάρχουν πενήντα περίπου περισσότερα ταξί, από αυτά που προβλέπει ο Νόμος. Είναι όμως δυνατόν να δοθούν κάποιες λίγες άδειες σε όμορα Διοικητικά Διαμερίσματα με το Αγρίνιο. Ένα Άλλο πρόβλημα που απασχόλησε τη Συνέλευση, είναι η δυνατότητα δημιουργίας εταιρειών ταξί, με πιθανούς κινδύνους να περάσουν τα ταξί σε χέρια επενδυτών. Ο πρόεδρος ενημέρωσε τη Συνέλευση ότι προαιρετικά ο Νόμος επιτρέπει τη σύσταση εταιρειών συνεταιριστικού τύπου, που σε πρώτη φάση μπορούν να συσταθούν μόνο από τα Σωματεία και δεν μπορούν να μπουν μέσα σε αυτές επενδυτές άσχετοι με τα ταξί. Συζητήθηκαν και όλα τα ευρύτερα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο στην περιοχή μας, καθώς και για τον Νόμο λειτουργίας των ταξί, που γίνεται πολύ αυστηρός σε πολλά άρθρα του.

ο Δημήτρης Μωσαΐδης

Εξάλλου ο κ. Μωσαΐδης ανέφερε ότι θα προταθεί σε συνεργασία με τον Δήμο, να λειτουργήσει στην πόλη τηλεφωνική γραμμή ταχείας μεταφοράς ατόμων έκτακτης ανάγκης (άρρωστοι, γέροντες, ανάπηροι κτλ). Τέλος αποφασίστηκε να επισκεφθούν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος οι πρόεδροι των Σωματείων ταξί του Νομού, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Αγρινίου, για να του παρουσιάσουν τα προβλήματα και τις προτάσεις τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.