Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021

Πολλά κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας στο Αγρίνιο

Πολλά κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας στο Αγρίνιο

Σε έξαρση είναι και η ενδοοικογενειακή βία στο Αγρίνιο και την ευρύτερητου περιοχή. Προβληματισμό μάλιστα προκαλούν στις αρμόδιες αρχές τα κρούσματα που έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό. Τα περιστατικά πλέον βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, πολλά καταλήγουν στις δικαστικές αίθουσες αλλά τα περισσότερα παραμένουν στο στενό οικογενειακό κύκλο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ σωματικές βλάβες, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απειλή είναι κατά βάση οι κυριότερες αξιόποινες πράξεις που τελούνται εν προκειμένω και οι οποίες έχουν ένα κοινό σημείο: Oι δράστες στρέφονται εναντίον στενού συγγενικού τους προσώπου. Βέβαια, σε αρκετές περιπτώσεις η προβλεπόμενη ποινή δεν επέρχεται, καθώς το θύμα υπαναχωρεί μόνο και μόνο στην ιδέα της δικαστικής καταδίκης οικείου του πρόσωπου.

Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ αναφέρεται και σε χαρακτηριστικά περιστατικά. Πρόσφατα ο πατέρας φέρεται να γρονθοκόπησε τη μητέρα του προκαλώντας της σωματικές κακώσεις, επειδή δεν του έδινε το ανήλικο τέκνο του (και εγγονό της) να πάει βόλτα. Σε άλλη περίπτωση, σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο, ο γιος επιτέθηκε στους ηλικιωμένους γονείς του εντός της οικίας τους, χτυπώντας τους με μια καρέκλα και βρίζοντάς τους με άσχημους χαρακτηρισμούς. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν, το ηλικιωμένο ζευγάρι έντρομο να πηδήξει από το παράθυρο για να γλιτώσει και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας προ ημερών, έλαβε χώρα και ένα συμβάν που είναι σύνηθες σε ότι αφορά την ενδοοικογενειακή βία. Ο άντρας έπληξε τη σύζυγο, η οποία βρισκόταν στο σπίτι φιλικού τους προσώπου, προκαλώντας της σωματικές βλάβες, με αιτιολογικό… ότι αυτή τελούσε σε εξωσυζυγική σχέση.

Τα συμβάντα αυτά είναι ενδεικτικά, ελαχιστα από τις δεκαδες του τελευταίου διαστήματος που καταγγέλθηκαν ενώ πολλά σχετίζονται με επιβάρυνση του οικογενειακού περιβάλλοντος λόγω των αποτελεσμάτων της οικονομικής κρίσης όπως η ανεργία τα οποία δρουν διαλυτικά στον κοινωνικό ιστό.

Αξιοσημείωτο είναι εξάλλου ότι η ενδοοικογενειακή βία δεν κάνει διακρίσεις σε κοινωνικά στρώματα. Προέρχεται από άτομα από όλο το επαγγελματικό φάσμα και όλων των επιπέδων μόρφωσης…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.