Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Πριν, μετά το «Χ»…Μετά τις καθυστερήσεις…

Πριν, μετά το «Χ»…Μετά τις  καθυστερήσεις…


• Σε πολύ καλύτερες -ή σκέτα- καλές συνθήκες , από το ματς με τον ΠΑΟΚ της Κυριακής, θα’ χε μείνει το κλασσικό Αγρινιώτικο «….ωρέ ντάξ’ το«Χ», αλλά αφού ρε γαμούτ τον είχαμε τον ΑΣΣΟ!..». Πολύ περισσότερο από 24ωρο κατόπι, με όσους Αγρινιώτες κι Αγρινιώτισσες μίλησα ,ενώσαμε σε τεράστιο μέγεθος το «ΟΧΙ ρε γαμούτ»!… Κάπως παρόμοια … χμμμ μάλλον διαφορετικά με ένα συλλογικό «πάμε ρε γαμούτ!…»άπειρος Αιτωλοακαρνάνικος Κόσμος , γύρω στις 5 απόγευμα Κυριακής ξεχύθηκε στους καφενέδες και τα μαγαζιά με Nova. …Και γύρω από τογήπεδο λαϊκό προσκύνημα. Κρατήσαμε εικόνες της προσέλευσης, αλλά και ένα ίχνος της!.. Στο απέραντο πια Αγρίνιο συν τον «καλλικρατικό»Δήμο, ευκολότερο μέσο προσπέλασης είναι τα «μηχανάκια». …μηχανές, παπιά, σκούτερ, βέσπες… να ένα μικρούλι πλάνο από τις εκατοντάδες πουπάρκαραν στον περίγυρο. «Sold out» δεν υπήρξε, τα εκδοτήρια λειτούργησαν ως πριν την έναρξη με μικρές ουρές και οι κερκίδες ήταν μεστές προςκατάμεστες!.. 5401 ο αριθμός των θεατών, μας πληροφόρησε η ΠΑΕ και …λύνουμε τη δική σας περιέργεια. Με εξαίρεση το (εφιαλτικό) ΟΑΚΑ τηςίδιας βραδυάς ποιά γήπεδα είχαν τέτοια λαοσύναξη;….


• Τι επόμενο να σας δώσουμε «ευθύς αμέσως» (…που λέει κι ο Χατζηνικολάου)..; Μα τη γνωστή εικόνα του γκολ- γκολάρας Θεοδωρίδη!.. ΟΧαλκιάς σε στάση βρέφους, η μπάλλα σβουρίζει στα δίχτυα της Προυσιωτίσσης, ο διαιτητής Γιάχος ξεκόβει το συμπέρασμα δείχνοντας προςσέντρα, στη νέα Θύρα 6 ήδη σηκώνονται τα χέρια για το πάρτυ!.. Η δική μου μηχανή εξακολουθεί τις λήψεις, αλλά το οπτικό της πεδίο το κόβει έναάλλο υψωμένο χέρι πρώτο πλάνο, που εξαφανίζει χέρια παιχτών και κόσμου συνοδεύοντας το «Γκοοοοοοοοοοοολλλλ» του διπλανού μου. Ε,λοιπόν… την κουκούλα … και είναι του συνάδερφου, παλιού γειτονόπουλου και φίλου αδερφικού, του… γνωστού- άγνωστου του Agrinionews Π.Κ.Για να λήγουμε κι όλας «βολικούς» μύθους: Δεν υπάρχει «ουδέτερη» δημοσιογραφία- μην ακούτε «ιστορίες». Μάλιστα, στην Πόλη μας , το πιοχρυσό κομμάτι δημοσιογράφων είναι… αδέκαστα Παναιτωλικό!..


• Αυτό το φοβερό παληκάρι, το Λουίτζι Τζενάμο, το’ χουμε θαυμάσει και το θαυμάζουμε. Τώρα, κρατήσαμε στιγμές που χρειάστηκε να παίξειτολμηρό…. μπακότερμα, μα και άλλες που υπήρξε λυτρωτικός. Σε ήπιους κινδύνους μεν της εστίας …κινδύνους δε!.. Με την ευκαιρία: Ο Λουίτζιπου πήρε υπηκοότητα της Χώρας μας είναι γνωστό ότι εδώ και κάποιες βδομάδες υπηρετεί τη θητεία του. Συμβολικό;… στα τεθωρακισμένα!.. Σεστρατό πάντως που διαχρονικά εξυπηρέτησε …βύσματα και βύσματα… μέχρι κανακάρηδες πρ. υπουργών με τη … Τζούλια Αλεξανδράτου, για τονοικογενειάρχη, πατέρα και «βαρεμένο» Παναιτωλικό Τζενάμο ισχύει το σύνθημα πού’ πεσε στο οπαδικό σάιτ panaitolikos6.gr … «Ο Λουίτζι είναιτου Λαού Παιδί- μετάθεση στ’ Αγρίνιο, στο τάγμα Λεμονή».

• Τιμή και Δόξα στους Οπαδούς!.. Στην έγερση και στην ανάπαυση των πολεμιστών!.. Υπέροχα τα παιδιά στο «πέταλο»!.. «Φλας» στο θρίαμβο στογκολ και την ξεκούρασή τους στο ημίχρονο , καθώς άλλα 45 +5 λεπτά θα ξεκινούσαν!.. Αντίστοιχα η ανάπαυση και το «γκοοοοολλλ» τωνΠΑΟΚτζήδων. Ωραίοι υπεύθυνοι οι «δικοί ΜΑΣ» ΚΑΙ για το ότι προνόησαν να βρουν θέση στο γήπεδο και παιδιά του ΠΑΟΚ!.. «Τυπικά» ήτανανταπόδοση φιλοξενίας , σε πείσμα των απαγορεύσεων – κάτι που έκαναν «καρντάσια» Σαλονικιοί στον Α’ γύρο, επίσης «εις πείσμα». «Κάτι» μαςλέει πως ασχέτως του τι «αποφασίζουν και διατάσσουν» ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, «Σούπερ Λίγκα» , ΕΛ.ΑΣ. κλπκλπ ανάμεσα σε Αγρίνιο και Σαλόνικα αυτό πουδημιουργείται μοιάζει με το Περιστέρι- Αγρίνιο, Θύρα 6 – «Μαυραετοί» της Δόξας…

• «Λίγα λόγια πολλή μουσική» … που ήταν και το (πανέξυπνο) σλόγκαν του παλιού Αθηναϊκού ραδιοσταθμού «Galaxy 92 FM». Ακριβέστερα, λίγαλόγια και δυο εικόνες: Γκρινιάρικα , με άπειρες «διατάσσεις χειρών» και τσιρίδες προς τη διαιτησία ο Μπολόνι – η φωτό δεν έχει ηχητικό ,συνοδεία της πολλής «μουσικής» που τον στόλισε σε άπταιστα Αγρινιωτικογαλλικά η εξέδρα. Τριάντα- σαράντα μέτρα νοτιότερα, ο Sir ΤάκηςΛεμονής. Αδρές κινήσεις επίσης, χωρίς πρόζα όμως!.. Εδώ , με το «όλον» τεχνικό επιτελείο της Ομάδας σε διαπραγματεύσεις με τον 4ο διαιτητή,σε διακοπή του ματς λίγο πριν το τέλος, για την …τιμή ενός;.. δυο;… ολόκληρων πλαστικών μπουκαλιών δροσερού νερακίου, προέλευσηςεξέδρας.

• «Το πλασέ του Χαριστέα ήταν αδύναμο, ο Χαλκιάς μπλοκάρει» σημειώνεται απόλυτα ρεπορταζιακά «by Μιχάλης Ηλιού» την March 18 at 7:07 PM,στο http://www.sport-fm.gr/article/540786. Τελευταία, ουσιαστική, ευκαιρία του Παναιτωλικού, στις καθυστερήσεις. Μια θολή, «κουνημένη»φωτογραφία γράφει την κατάληξη της φάσης. Μια πιο ξεκάθαρη, επόμενη, γράφει τη …συνέχεια της κατάληξης. Τελειωτική ανακούφιση για Χαλκιάσυν λοιπούς παίχτες ΠΑΟΚ, ένας Χαριστέας με τόσα «γιατί δε μου βγήκε ρεεε…» όσα και τα γρασίδια που τον περιβάλλουν και παραμπρός όλων οκ. Γιάχος, που αν επρόκειτο για κόμικ το συννεφάκι με το βελάκι πάνω του θα λεγε «ΟΚ , τέλειωσε, να κοιτάξω ρολόι, να σφυρίξω λήξη, να πάμεσπίτια μας».

• Ετούτη τη φορά οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που περίζωναν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στη βορειοανατολική άκρη της «παλιάς 6» τήρησαν σχετικάσοφρωνέστερη στάση, απ’ ό,τι την 4η Γενάρη «τρέχοντος», οπότε διέπραξαν το «αυτό, μεγαλειότατε, δεν ήταν έγκλημα. Ήταν λάθος, δηλαδή κάτιπολύ χειρότερο» πού’ λεγε κι ο Υπουργός Εξωτερικών του Ναπολέοντα, Ταλεϊράνδος, παλαιά… Τώρα δηλαδή, άφησαν πρώτα ν’ αδειάσει η «μικρή»και μετά «άνοιξαν» να βγουν οι Σαλονικιοί. Όμως, η πραγματική χρονική απόσταση ήταν, σχεδόν, μηδενική.. 7:10 «μ.μ.» αποχωρούσαν από την ίδιαθύρα προς το νέο πεζόδρομο οι τελευταίοι Παναιτωλικοί και 7:13 τα ΜΑΤ έβγαζαν τους τελευταίους φίλους του ΠΑΟΚ, από την ίδια θύρα , στο ίδιοδρομάκι. Ξέρουμε τι στοίχησε μια μικρότερη διαφορά χρόνου… αυτών των λεπτών, το Γενάρη. Πόσο ωριμότεροι του «νόμου και της τάξης» καιτων «υπευθύνων» όλων αποδείχτηκαν τώρα οι Οπαδοί, σε στιγμές που.. ένας κρεττίνος μπορούσε να κάνει τη ζημιά!.. Μα , είπαμε άλλωστε: «Κάτι»σημαντικό ξεκίνησε ανάμεσα στους Δυτικούς Ρουμελιώτες και τους Σαλονικιούς!.. Και σκεφτείτε ότι …κάποτε υπήρξε ένας Στ. Ράμμος!.. Κατά τ’άλλα η ανάπτυξη ένστολων ,Κρατικών και Ιδιωτικών, στο γήπεδο φάνηκε «χρήσιμη» μόνο ως «πανοραμίκ» πλάνο για το δικό μας ευρυγώνιοφακό… Τσάμπα και οι τόσες εργατώρες που δαπανούν συν οι αυστηρές εγκύκλιοι που τοπική και γειτονικές ΕΛ.ΑΣ. εκδίδουν στο γήπεδο – γιορτήή άντε γήπεδο- γκρίνια του Αγρινίου. Έτσι και τη νωρίτερη , απογευματινή, εικόνα του «δημόσιου υλικού- ασπίδες, κράνη… κάτω» τη βάζουμε γιανα επισημάνουμε την …πιο χρήσιμη θέση τους και ως «εικαστικό θέμα», αλλά κι έτσι διότι για το συγκεκριμένο «κλικ» χρειάστηκε μικρήαντιπαράθεση της εκτελεστικής με την «Τέταρτη» εξουσία (μακριά από μας…).

• Λάζλο Μπολόνι , Κώστας Λάππας ο μεταφραστής του (ΠΑΟΚ) και ο Χρήστος Στούμπος της οικοδέσποινας ΠΑΕ Παναιτωλικός λαμβάνουν θέσεις.Δευτερόλεπτα πριν, χωρίς να προλάβουν να βγάλουν τα γιλέκα –Nova , οι φωτογράφοι στη μικρή εσοχή είναι on line με το ήδη ξεδιαλεγμένο υλικότους. «Απλά πράματα» για τους Συναδέρφους του «Αθλητικού»;.. Χμμμ… Άντε μετά κυνήγι των παιχτών που φεύγουν σκαλιά αποδυτηρίων- μικρόςδιάδρομος- «μικτή ζώνη» – βόρεια «μικτή θύρα …επίσης Nova»- λεωφορείο!.. Να , όπως τους παίχτες του ΠΑΟΚ, από τους οποίους …συνελήφθηγια δηλώσεις ο Μαλεζάς, ενώ ανάμεσα στο τσούρμο κοστουμαρισμένοι και αμίλητοι έβγαιναν οι διαιτητές… Κάπου άκρη μια ξανθιά τούφα, ανήκεισε συμπαθέστατη Αγρινιώτισσα… μα πολύ μΠΑΟΚ, ωστόσο, λέμε!… Ας στείλει το mail της μέσω agrinionews.gr , ώστε να παραλάβει τηγλυκύτατη πόζα της με το Σαλπιγγίδη!..

• «Κολλημένος με τη μπάλλα»; Ας μιλήσουμε με παραδείγματα: Να τελειώνεις ψυχοβγαλτικά τον αγώνα και μετά να πιάνεις στασίδι να δεις TV καιΠΑΟ- ΟΣΦΠ. Ο άπειρος λαός διεσπάρη (… άντε να ρίξουμε και κανένα …λόγιο αόριστο χρόνο) για να συνεχίσει μετά το ολοζώντανο Αγρινιώτικογηπεδικό, με τηλεοπτικό Αθηναϊκό, ανάμεσα σε όσους είδαν από τηλοψίας (…ρε μανία σήμερα με τις καθαρεύουσσες…) τον Παναιτωλικό. Πολύβολικές και άνευ απόστασης ήταν για αρκετούς οι οθόνες του καφέ στο γήπεδο. Εκεί χώθηκα κι εγώ, με αμελητέο ενδιαφέρον ως προς το ντέρμπυ,για ένα πεντακάθαρο μαύρο ρούμι ξεκούρασης και να πνίξω το …γαμω… «Χ». Με την ευκαιρία, στιγμιότυπα και από κει!.. Α!.. και παραγγελιά,από τώρα, στα ευγενέστατα παιδιά του μπαρ, καινούριο ρούμι τη μεθεπόμενη Κυριακή, πιο Παναιτωλικά χαρούμενο , ελπίζω ο… ουδέτεροςδημοσιογράφος!…

Αυτάααα….
20. 3. 2012
Θ.

ΥΓ.

Αυτό το …σύνηθες… κλασσικό εικονογραφημένο δε θα καθυστερούσε απλώς!.. Θα’ φτανε μετά από μέρες ή και ποτέ ως οριστικά πέραν χρόνου, εάν δεν….

Στη βιασύνη, ξέμεινε …τι ξέμεινε δηλαδή;.. το ξέχασα χωρίς έλεος το καλώδιο του λαπτοπακίου μου. Ευχαριστώ τόσους Εργαζόμενους –ες του Παναιτωλικού, που στις άπειρες γηπεδικές φροντίδες της επόμενης μέρας φρόντισαν και το βρήκα στο σημείο ακριβώς της λησμονιάς του. «Εδώ δεν χάνεται τίποτα» μου επιβεβαίωσε η γλυκύτατη κυρία Ζωή. Μακάρι κα Ζωή μας, να ζωηρέψει , να μη χαθεί το κύριο, η Παραμονή στην Α’.. και πάμε γι άλλα ψηλά του χρόνου!..

Θ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.