Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Προβληματίζουν στην Αμφιλοχία η έλλειψη διάβασης στην Ιονία

Προβληματίζουν στην Αμφιλοχία η έλλειψη διάβασης στην Ιονία

Αναστάτωση για τους κατοίκους της Αμφιλοχίας, η παράλειψη διάβασης εν μέσω των έργων της Ιονίας Οδού

amfiloxiko_argos.jpg4_-650x487 amfiloxiko_argos

Καθώς οι εργασίες για την κατασκευή της Ιονίας Οδού συνεχίζονται, διαπιστώθηκε, ότι στην μελέτη για την κατασκευή του δρόμου δεν συμπεριελήφθη διάβαση εντός του οικισμού Αμφιλοχικού Άργους  στον Κάμπο Αμπελακίου. Οι αρμόδιοι, πριν προβούν στην υλοποίηση της κατασκευής στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, έπρεπε να λάβουν υπόψη, ότι αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στη μετέπειτα ζωή των κατοίκων, αν σκεφτεί κανείς ότι κατοικίες που βρίσκονται σε απόσταση 50μ μεταξύ τους, τώρα με τα νέα δεδομένα, θα απέχουν 1,5χμ. Επομένως, οι κάτοικοι ,θα χρειάζονται να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση για να επικοινωνήσουν, και επιπλέον, ο υπό κατασκευή δρόμος, αφήνει μακριά το κάστρο και τοναρχαιολογικό χώρο του Αμφιλοχικού Άργους, το νεκροταφείο ,καθώς και τον οικισμόΚαινούριο. Ο κόμβος που κατασκευάστηκε τελευταία, είχε ως σκοπό την εξυπηρέτηση του οικισμού και της γύρω περιοχής, ενώ τώρα το έργο αυτό αχρηστεύεται και η μετακίνηση θα γίνεται από άλλο σημείο κάθετα της υπαρχούσης εθνικής οδού, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.
Μια άλλη σημαντική παράλειψη, ενόψει των έργων, είναι το ότι δεν προβλέφθηκαν διαβάσεις για τα ζώα, πράγμα που είχε έντονα επισημανθεί από τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Απ.Κοιμήση στην συνάντηση που είχε προσφάτως με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ.Μ.Χρυσοχοΐδη.
Σε επικοινωνία βρίσκονται  ο Δήμαρχος Απ.Κοιμήσης και ο Αντιδήμαρχος κ.Χρήστος Τσόλκας με τους υπεύθυνους της ΤΕRΝΑ για την εξεύρεση μιας λύσης, αν και η υλοποίηση νέας μελέτης φαίνεται αρκετά δύσκολη υπόθεση.

e-maistros.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.