Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ στα Καραπανέϊκα

Μια πιο περιφερειακή πλατεία επέλεξε αυτή τη φορά το ΚΚΕ για προεκλογική ομιλία στα πλαίσια εκστρατείας πιο κοντά στις γειτονιές. Έτσι μετά τη χτεσινής στην πλατεία Χατζοπούλους είχαμε πριν από λίγο την ομιλία με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή- μέχρι πρότινος- του κόμματος, Νίκο Μωραΐτη μπροστά σε ένα κοινό που πλήθυνε αρκετά μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.

Αφού πρώτα διαβάστηκαν τα ονόματα και οι επαγγελματικές ιδιότητες των υποψηφίων του κόμματος, ένα σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησε η Αλεξάνδρα Λαμπροκωστοπούλου, Γραμματέας του Ν.Σ. της ΚΝΕ στο νομό.

Στη συνέχεια, παίρνοντας το λόγο ο κ. Μωραΐτης ζήτησε να μην έχει κανείς αυταπάτες για το ποιος εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα καλώντας για ψήφο που θα αποφέρει «ανίσχυρη κυβέρνηση και ισχυρό ΚΚΕ». «Δεν πρέπει να περάσουν τα διλήμματα και οι φόβοι που προσπαθούν να καλλιεργήσουν τα αστικά κόμματα για ευρώ ή δραχμή» ανέφερε.

Έκανε λόγο για τις κυβερνητικές συμμαχίες και είπε ότι έχουν δοκιμαστεί και απέτυχαν, ανοίγοντας το δρόμο για νέες επιδρομές των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, όπως τόνισε.  Χρειάζεται μέτωπο ενάντια στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και στο μέτωπο όσων παλιότερα ψήφισαν το Μάαστριχτ, όπως υποστήριξε ο κ. Μωραΐτης που κατήγγειλε αντικομμουνισμό σε έξαρση αλλά και «τον κίνδυνο οι λαϊκές ψήφοι-όπως ανέφερε-να πάνε σε κόμματα ακροδεξιά που υπηρετούν το κεφάλαιο».

Ο καπιταλισμός σύμφωνα με τον υποψήφιο του ΚΚΕ είναι «βαθιά απάνθρωπος και χρειάζεται λαϊκή οργάνωση», ενώ δήλωσε προς τους συγκεντρωμένους ότι «το χρέος που μας έχει κληρονομηθεί δεν το δημιούργησαν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι αλλά οι κεφαλαιοκράτες και οι τραπεζίτες».

Ειδική μνεία έκανε στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μωραΐτης υποστηρίζοντας ότι όσα λέει είναι καιροσκοπικά ενώ προσπαθεί να διατηρήσει τη χώρα στην Ε.Ε. και το ευρώ.

Σε ένα πλήθος που ανέμιζε σημαίες του κόμματος και φώναζε τα χαρακτηριστικά συνθήματα του ΚΚΕ, ο κ. Μωραΐτης κάλεσε σε εγρήγορση και δυνάμωμα του ΚΚΕ αλλά και ετοιμότητα για αγώνες από την 7η Μαΐου κ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.