Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Πρώτο κουδούνι υπό κάκιστες συνθήκες. Στο 2ο Λύκειο Κοσμάς και Μοσχολιός.

Πρώτο κουδούνι υπό κάκιστες συνθήκες. Στο 2ο Λύκειο Κοσμάς και Μοσχολιός.

Υπό τις χειρότερες συνθήκες των τελευταίων ετών θα ηχήσει αύριο το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Για πρώτη χρονιά μετά το 1946 οι μαθητές δεν θα βρούν βιβλία στα σχολεία. Στην πρωτοβάθμια του νομού ελπίζουν σε κάποιες παραλαβές εντός της εβδομάδας ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί διευθυντές σχολείων ξεψαχνισαν τις αποθήκες για να βρούν βιβλία που δεν χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν ώστε να μετριάσουν το πρόβλημα.
Τα κενά ελπίζεται ως ένα βαθμό να καλυφθούν με τις προσλήψεις αναπληρωτών που ανακοινώθηκαν χθες. Σημειωτέον ότι μέχρι προχθές οι ελλείψεις στην Πρωτοβαθμια Εκπαιδευση του Νομού ανέρχονταν σε 162 δασκάλους και 72 νηπιαγωγούς.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Αγρινίου μάλιστα απευθυνόμενη στα μέλη της σχολικής κοινότητας εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς καταγγέλλει “τις απαράδεκτες συνθήκες με τις οποίες ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά” και καλεί τους συλλόγους σε επαγρύπνηση “προκειμένου να συντονίσουμε την πάλη μας για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων”.
Αύριο πάντως ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κόσμας θα τελέσει τον αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα 1ου και 20υ Ενιαίου Λυκείου Ι.Π.Μεσολογγίου (10:00) και στο 2ο Λύκειο Αγρινίου (8:30)στο οποίο θα δώσει το “παρών” και ο δήμαρχος Αγρινίου Π.Μοσχολιός ο οποίος θα βρεθεί επίσης και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Παναιτωλίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.