Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

”Πόλεμος” για…ένα όνομα!

”Πόλεμος” για…ένα όνομα!
Όσο και αν σας φανεί παράξενο φωτιές άναψε ο Μακαριστός πρ.Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο νομό μας. Μα πώς θα αναρωτηθείτε, αφού ο άνθρωπος έφυγε προ μηνών από τη ζωή!

Όπως θα θυμόσαστε το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να ”βαπτίσει” όλα τα σχολεία της χώρας με ονόματα τα οποία θα δίνει ο ”ανάδοχος” σύλλογος των καθηγητών και τα οποία θα σχετίζονται κυρίως με προσωπικότητες της κάθε περιοχής. Έτσι ο αντίστοιχος σύλλογος στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου αποφάσισε να δώσει το όνομα του πρόσφατα αποβιώσαντα Αρχιεπισκόπου. Αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να επικροτήσουν αυτή την κίνηση, κάτι που έκανε και η εφημερίδα Παρόν της Κυριακής του Μάκη Κουρή.

Όμως οι καθηγητές λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο…ή καλύτερα χωρίς τους Νεοχωρίτες! Συγκεκριμένα η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και μεγάλο μέρος των μαθητών είναι αντίθετοι με αυτή την απόφαση. Για το λόγο αυτό τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος, με αίτημα την αναίρεση της μετονομασίας.

Εμείς απ’την πλευρά μας θεωρούμε ότι δεν πρέπει να οδηγούμαστε σε ακραίες εκδηλώσεις για τέτοια ζητήματα. Απ’την άλλη όμως, πρέπει να ιυοθετηθούν ονομασίες με τοπικά χαρακτηριστικά και κυρίως να ζητείται η γνώμη των μαθητών και της κοινωνίας, γιατί πολύ απλά οι καθηγητές έρχονται και παρέρχονται ενώ οι μαθητές και οι γονείς είναι αυτοί που μένουν!

Y.Γ: Με αυτές τις ονομασίες έχουμε ακούσει πολλά ευτράπελα τελευταία. Σε κάποιο σχολείο, εκτός Αιτωλοακαρνανίας, ο διευθυντής ήθελε να δώσει το όνομα του αποβιώσαντος πατέρα του, λογω της προσφοράς του στον αγώνα του Έθνους, όπως ο ίδιος έλεγε, γεγονός το οποίο αποδεδειγμένα δεν ίσχυε! Οικογενειακή υπόθεση και τα σχολεία! Κάτι δηλαδή σαν τα πολιτικά μας κόμματα! Α ρε γλέντια…!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.