Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Πόσα λεφτά αφήνουν οι τράπεζες στο λογαριασμό σας όταν χρωστάτε;

Πόσα λεφτά αφήνουν οι τράπεζες στο λογαριασμό σας όταν χρωστάτε;

Σε κάποιους τίποτε…

Μέχρι στιγμής υπήρχαν δυο δεδομένα: Το πρώτο ότι πολλοί δικηγόροι συμβούλευαν τους πελάτες τους να αφήσουν δυο ή τρεις λογαριασμούς δανείων που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν πια και να πάνε να κάνουν είτε αλλαγή στο διακανονισμό τους ή να δηλώσουν αδυναμία πληρωμής. Στη συνέχεια να ζητήσουν απαλλαγή από το χρέος ή μέρος του. Το δεύτερο ότι μόλις πριν 5 μέρες κατατέθηκε νόμος που προβλέπει ότι η τράπεζα δεν μπορεί να «τραβήξει» χρήματα από λογαριασμό η μισθοδοσία αν δεν αφήσει μέσα 1000 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και 1500 ευρώ για κοινό. Δηλαδή παίρνει χρήματα από ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις πάνω από αυτά τα ποσά, απευθείας από το λογαριασμό σας.

Κι όμως τις τελευταίες μέρες και στην περιοχή μας υπάρχουν καταγγελίες για εντελώς αυθαίρετες πράξεις σε αυτό τον τομέα. Και οι δύο περιπτώσεις που θα αναφέρουμε είναι στο Αγρίνιο.

Επαγγελματίας, πριν λίγες μέρες, πήγε να βρει τα χρήματα που του είχε καταθέσει η εταιρία του για τα λειτουργικά του έξοδα και έχοντας ένα άνοιγμα σε συγκεκριμένη τράπεζα, απλά δεν βρήκε μέσα ούτε σέντ! Το ποσό; Λιγότερα από 2 χιλιάδες ευρώ από τα οποία δεν έμεινε τίποτε!

Το χειρότερο; Συνταξιούχος τραπεζικός που πρόσφατα είχε πάρει δάνειο για οικογενειακό λόγο επιχείρησε να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ τα χρήματα της σύνταξής του. Και πάλι το ποσό πολύ κάτω από τα όρια που έχουνε αναφέρει. Και στην περίπτωση αυτή δεν έμεινε μέσα δεκάρα με αποτέλεσμα όπως μας είπε να είναι η πρώτη φορά που τρομοκρατήθηκε στο ζωή του κι αυτή από τράπεζα!

Το agrinionews.gr έχει φέρει στο φως περιπτώσεις και παραδείγματα ακροβατώντας στο όριο της εμπιστευτικότητας. Όμως οι πολίτες που βιώνουν τέτοιες πρακτικές πρέπει να τις καταγγέλλουν άμεσα. Το θέμα είναι τι ακριβώς θέλουν να κάνουν οι τράπεζες, τελικά.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.