Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Σενάρια για ανακοίνωση του κόμματος Παπανδρέου στις 30 Δεκεμβρίου

Σενάρια για ανακοίνωση του κόμματος Παπανδρέου στις 30 Δεκεμβρίου

796F8511CB69F674AEDFD8DFD5C327D2Στις 30 Δεκεμβρίου, δηλαδή την επομένη της τρίτης και τελευταίας ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προτίθεται να ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματός του ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται το τελευταίο 24ωρο.

Αν και ο πρώην πρωθυπουργός θα ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα τόσο στη σημερινή, δεύτερη, ψηφοφορία, όσο και στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, το επιτελείο του εκτιμά ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί ο στόχος των 180 βουλευτών κι έτσι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Στόχος του Γ.Παπανδρέου είναι να λάβει μέρος στην εκλογική αναμέτρηση που χρονικά τοποθετείται -το πιθανότερο- στις 25 Ιανουρίου με το νέο του κόμμα, κάτι που καθιστά την οριστική ρήξη με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άμεση.

Το γεγονός είναι ότι ο χρόνος για την προετοιμασία της εκλογικής καθόδου του κόμματος του Γ.Παπανδρέου είναι πολύ πιεστικός, κι έτσι οι διεργασίες στο στρατηγείο του, στην Πειραιώς, είναι πυρετώδεις.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες αυτές στον ΑΝΤ1, ο Χρ.Πρωτόπαπας εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Γ.Παπανδρέου δεν θα συναντήσει φιλικό κλίμα από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Αν ο πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός, τον οποίον ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ και γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, θέλει για προσωπικούς λόγους να διασπάσει το κόμμα, έχω την εκτίμηση ότι δεν θα συναντήσει φιλικό κλίμα από τους πολίτες. Θα μπορούσε κάλλιστα να περιμένει, αν ήθελε να διεκδικήσει πάλι την ηγεσία, να πάει σε συνέδριο και να θέσει υποψηφιότητα».

Newsroom ΔΟΛ-in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.