Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Σερπάνος-Καραγκούνης είδαν από σήμερα Αρβανιτόπουλο

Σερπάνος-Καραγκούνης είδαν από σήμερα Αρβανιτόπουλο

Θετικά συμπεράσματα από τη συνάντηση

Κι ενώ για την Τρίτη έχει οριστεί συνάντηση των βουλευτών και των δημάρχων Μεσολογγίου και Αγρινίου με τον υπουργό Παιδείας για το Πανεπιστήμιο του Αγρινίου και το ΤΕΙ, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Σερπάνος και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων/νος Καραγκούνης συναντήθηκαν σήμερα  με τον Υπουργό κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν θέματα που αφορούν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Διοικούσα του Πανεπιστημίου, η συνάντηση ήταν γόνιμη, έγινε σε θετικό κλίμα και συζητήθηκαν τόσο τα προβλήματα όσο κυρίως οι προοπτικές του Πανεπιστημίου. Τόσο ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής όσο και ο Υφυπουργός Κ.Καραγκούνης τόνισαν την σημαντική πρόοδο του Πανεπιστημίου, τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του λόγω της εξειδίκευσής του σε ειδικά γνωστικά αντικείμενα, και την διαρκώς αυξανόμενη διείσδυση του στην τοπική κοινωνία και την σύνδεσή του με παραγωγικούς φορείς.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, δεσμεύτηκε για την προώθηση και ολοκλήρωση κανονιστικών πράξεων που επιτρέπουν την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου. Επιπλέον, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι, όσον αφορά στο μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, δεν υπάρχει καμιά ειλημμένη απόφαση και οποιαδήποτε απόφαση υπάρξει, θα ληφθεί κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Oυσιαστικά οι δύο παράγοντες με την κίνησή τους αυτή πρόλαβαν τη σύσκεψη της ερχόμενης Τρίτης, την οποία πήρε “πάνω του”  ο αναπληρώτης Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς (αυτός μάλιστα καλεί στη σύσκεψη) και στην οποία ο Δ.Σερπάνος δεν είχε κληθεί. Προφανώς εξάλλου η παρέμβαση του Κ.Καραγκούνη έχει το δικό της μήνυμα κυρίως προς εσωκομματική κατεύθυνση.Σε κάθε περίπτωση πάντως τα συμπεράσματα της σημερινής συνάντησης είναι προς θετική κατεύθυνση και αυτό είναι εξάλλου το ζητούμενο.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.