Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Σε επίσχεση εργασίας στον ΓΟΕΒ αλλά…

Σε επίσχεση εργασίας στον ΓΟΕΒ αλλά…

…ανοίγουν οι διώρυγες!

Με δελτίο τύπου ενημερωθήκαμε από την Περιφέρεια ότι «σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Αντωνόπουλου που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε στην περιοχή της λίμνης Λυσιμαχείας από την υπερχείλιση των υδάτων ύστερα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, αποφασίστηκε το άνοιγμα της διώρυγας Δ20 και Δ28 ώστε να υπάρξει διοχέτευση του συσσωρευμένου όγκου του νερού και αντιμετώπιση του προβλήματος»
Πράγματι, αλλά ποιος είναι εξουσιοδοτημένος να ανοίξει τις συγκεκριμένες διώρυγες; Διότι σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr οι εργαζόμενοι στον ΓΟΕΒ που εδρεύει στο Αγρίνιο οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ! Δηλαδή δεν πάνε στα γραφεία τους παρά τις επανειλημμένες… οχλήσεις της διοίκησης και την άφθονη φημολογία ότι σύντομα η δουλειά του ΓΟΕΒ θα ανατεθεί σε εργολάβους.
Ο λόγος για τον οποίο γίνεται η επίσχεση εργασίας είναι ότι οι άνθρωποι είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο όταν και άρχισαν να πληροφορούνται ότι είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για εργασιακή εφεδρεία. Τελικά ούτε αυτό έγινε αλλά ούτε και ξαναπληρώθηκαν! Η επίσχεση εργασίας λοιπόν ήρθε φυσιολογικά και ακόμα φυσιολογικότερα ήρθαν τα διαλυτικά φαινόμενα που πληροφορούμαστε κάθε εβδομάδα για το συνεχές πλιάτσικο στις υποδομές των ΤΟΕΒ, σε αντλιοστάσια κλπ.
Παράλληλα παραμένουν και οι καίριες απορίες. Ποιος είναι υπεύθυνος αυτή τη στιγμή για τη διαχείριση των υδάτων και την αποστράγγιση; Καλό είναι να θυμόμαστε ότι στις αρμοδιότητες αυτών των ανθρώπων ήταν και τα νερά στα φράγματα της ΔΕΗ…
Και ακόμα περισσότερο: Αν αληθεύουν όσα λέγονται για εγκατάσταση μελλοντικά εργολάβων για να κάνουν τη δουλειά αυτή, από πού έχουν διασφαλιστεί τα κεφάλαια που απαιτούνται;

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.