Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Σε επίσχεση υπηρεσιών υγείας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα

A81847D9FB64D8FE698A2F5929A0C03FΠενθήμερη επίσχεση εργασίας εξήγγειλαν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την προσεχή Δευτέρα 3 έως και την Παρασκευή 7 Αυγούστου, οπότε και θα επανεξετάσουν τη στάση τους. Με ανακοίνωσή της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ζητά άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων, υπογραφή νόμιμης σύμβασης με τον οργανισμό και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας προκειμένου να συζητήσουν από κοινού το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και θα μπορούν στη συνέχεια να διεκδικούν την αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) διαμαρτύρεται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2011, τις απλήρωτες οφειλές του 10% των επισκέψεων από το 2012 και τις τρέχουσες αμοιβές (για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2015) που δεν δρομολογείται η αποπληρωμή τους. Επίσης, υποστηρίζει ότι τα πολλαπλά κουρέματα, clawback και rebate στις ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις έχουν καταστήσει ζημιογόνα την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μέσω της σύμβασης.

«Η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί άλλο, τα όρια αντοχής των ιατρών του ΕΟΠΥΥ έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Λόγω των capital controls οι προμηθευτές μας απαιτούν άμεσα την πληρωμή όλων των αναλωσίμων. Κατόπιν αυτού η εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ιδιωτικό τομέα της υγείας είναι σχεδόν αδύνατη με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΠΥΥ. Η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της για τις σοβαρές παραλείψεις της στις επερχόμενες δυσλειτουργίες της ΠΦΥ» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.