Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Σε θέσεις μάχης οι «παπανδρεϊκοί» της περιοχής

Σε θέσεις μάχης οι «παπανδρεϊκοί» της περιοχής

unnamedΛίγες ώρες απομένουν πλέον από την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και με βάση τα σημερινά δεδομένα θεωρείται σχεδόν απίθανο να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών.
Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν σε πιθανότερο σενάριο αυτό της προσφυγής στις κάλπες και μια νέα παράμετρος που θα επιτείνει τη ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό είναι η αναγγελία νέου κόμματος υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, η οποία αναμένεται εντός των προσεχών ημερών.
Είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί  κανείς με τη διαδρομή και τις επιλογές του πρώην πρωθυπουργού, δύσκολα θα αρνηθεί την άποψη πως η ίδρυση του κόμματος θα προκαλέσει ανακατατάξεις στην κεντροαριστερά και φυσικά ίσως να είναι το τελειωτικό χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ από το οποίο διέρρευσε η άποψη πως «είναι αδιανόητο να υπονομευτεί η ενότητα από ένα πρόσωπο, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου».
Αναμφίβολα λοιπόν η ίδρυση κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό θα προκαλέσει ανακατατάξεις και στο σκηνικό της Αιτωλοακαρνανίας καθώς στο Νομό μας ως γνωστόν η τάση των «παπανδρεϊκών» είναι μεγάλη. Θα επηρεάσει εξάλλου γιατί ο νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης έχει ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό του Παπανδρέου και κατά συνέπεια με το κόμμα αυτού θα είναι υποψήφιος.
Λέγεται μάλιστα πως οι διαδικασίες κατάρτισης του ψηφοδελτίου Αιτωλοακαρνανίας είναι σε εξέλιξη και γίνονται οι σχετικές βολιδοσκοπήσεις. Σημαντική παράμετρος είναι η υποψηφιότητα Μωραΐτη καθώς διακινούνται και σενάρια πως θα πολιτευτεί στη Β’ Αθήνας. Στη λίστα ενδεχομένως να είναι και πρόσωπα που έχουν εκλεγεί και στο παρελθόν (ακούγεται το όνομα του Ανδρέα Μακρυπίδη χωρίς πάντως ο ίδιος να έχει εκφραστεί δημοσίως για το κόμμα Παπανδρέου) ενώ η ονοματολογία περιλαμβάνει και πρώην δημάρχους αλλά και δύο τουλάχιστον εν ενεργεία περιφερειακούς συμβούλους.Άλλωστε αναμένεται ο περιφερειάρχης Απ.Κατσιφάρας να στηρίξει έμπρακτα το εγχείρημα. Λέγεται πάντως πως στη λίστα θα είναι και πρόσωπα που θα σηματοδοτούν ανανέωση ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση άλλοτε κραταιού παράγοντα του ΠΑΣΟΚ στο Νομό. Σημειωτέον πως στους στενούς συνεργάτες του Παπανδρέου περιλαμβάνεται άλλος ένας Αιτωλοακαρνάνας, ο κ.Κόκκιος ο οποίος όπως και στο παρελθόν αναμένεται να ασχοληθεί με οργανωτικά ζητήματα του νέου κόμματος.
Την ώρα πάντως που σε τοπικό επίπεδο η νομαρχιακή επιτροπή δεν έχει πάρει θέση και ο γραμματέας της από τις δημόσιες τοποθετήσεις του διαφαίνεται πως είναι αρνητικός για το νέο κόμμα, οι Παπανδρεϊκοί της περιοχής παίρνουν θέσεις μάχης και σήμερα συναντήθηκαν εκτάκτως σε ξενοδοχείο του Αγρινίου (φωτό).
Από όσα έχουν διαρρεύσει εξέφρασαν την άποψη πως επιβάλλεται να γίνει κόμμα από τον Παπανδρέου στον οποίο θα στείλουν μάλιστα και επιστολή καλώντας τον να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία ενώ άσκησαν αιχμηρή κριτική για την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο και συμφώνησαν στην ανάγκη να οργανωθούν καλύτερα τις επόμενες ημέρες.

παπανδρεικοι

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.