Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Σταμάτης:”Δεν φεύγω εγώ, μπορεί να αποχωρήσει όποιος θέλει!”

Σταμάτης:”Δεν φεύγω εγώ, μπορεί να αποχωρήσει όποιος θέλει!”

Συνειρμούς και με την συζήτηση για το ΓΠΣ από τον ιδρυτή της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας

 

Σε ένα κλίμα μάλλον άβολο και ανάμεσα σε λίγα στελέχη από την αρχική παράταξη(από δημοτικούς συμβούλους παρέστη μόνο ο κ. Ζήσης που συνδέεται με μακροχρόνια φιλία μαζί του)ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ιδρυτής της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίες έριξε πραγματικές βόμβες στις δηλώσεις του.Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με όσα στελέχη παραβρέθηκαν,μακριά από ραδιόφωνα και μικρόφωνα.

Ο κ. Σταμάτης, λοιπόν, δήλωσε ότι ¨μαζευτήκαμε όσοι ήρθαμε εδώ για να πάρουμε μια απόφαση για το μέλλον της παράταξης.Κατά ένα περίεργο τρόπο και ενώ άνοιξε η κουβέντα για το νέο ΓΠΣ της πόλης, που εμείς το ψηφίσαμε αλλά είχαμε δεσμευτεί ότι θα το επανεξετάσουμε, άρχισαν μεσοβδόμαδα πολλά δημοσιεύματα για την ενότητα της Πανδημοτικής. Άρχισαν επίσης να τρέχουν ραγδαία οι εξελίξεις και ο κ. Αποστολόπουλος, διορισμένος περιφερειάρχης, έκανε μια νέα επιτροπή για να εξετάσει το θέμα και μάλλον να πάρει κάποια απόφαση,λίγο πριν της εκλογές. Κατ’ εμέ δηλαδή εντελώς παράτυπα. Δεν κάνω υπαινιγμούς αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι για να συζητηθεί θέμα που αρνείται να φέρει ο δήμος χρειάζονται 15 σύμβουλοι και από δω και πέρα δεν θα τους έχουμε. Προτίμησα να απευθυνθώ σε όλη την παράταξη γιατί αυτό είμαστε. Προεξάρχοντα ρόλο παίζουν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι αλλά ο χρόνος, οι εκλογές που έρχονται και το επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει επίσης, δεν μας επιτρέπουν να περιμένουμε απαρτία.Μετά την υποχρεωτική και μοιραία διάσπαση που θα γίνει σπάει ένα μέτωπο κατά του κατεστημένου της πόλης αλλά αποδυναμώνεται και η αντιμνημονιακή φωνή στο συμβούλιο της πόλης. Κάποιοι επέλεξαν τα κομματικά κουτιά συγχέοντας το κόμμα με την αυτοδιοίκηση. Εγώ είμαι συνεπής με τη θέση ότι η αυτοδιοίκηση είναι αδέσμευτη, αλλά και με την αντιμνημονιακή συλλογιστική με την οποία εξελέγην. Είμαι συνεπής σαν οντότητα και απέναντι στους φίλους με τους οποίους ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μια φωνή για να φύγει το κατεστημένο που καθυστερεί 40 χρόνια την πόλη. Παρότι έχω εκπλαγεί και από αυτά που έχω δει από δημοσιογράφους αυτές τις μέρες, εγώ θα τους έχω συνεργάτες και στις επόμενες εκλογές στο Αγρίνιο με όποιον έχουμε απέναντι(σ.σ. υπονόησε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος). Με λυπεί όταν βλέπω κάποιους που ήταν απέναντί μας και πανηγύριζαν με εκείνους που κέρδισαν το δήμο, τώρα να αγκαλιάζονται με στελέχη της παράταξής μου αλλά σε 2 χρόνια θα έχουμε ξανά την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε με όλους”.

Μόλις ολοκλήρωσε ο κ. Σταμάτης ρωτήθηκε για το αν θα ανεξαρτητοποιηθεί για να ρίξει τη βόμβα: “Δεν κρατάω κακία και είμαι αισιόδοξος. Όμως η Πανδημοτική είναι παιδί μου και όποιος ασφυκτιά σε αυτή μπορεί να αποχωρήσει! Όποιος κρίνει ότι δεν μπορούμε μαζί μπορεί εκείνος να φύγει. Δεν μπορεί να πρέπει να κάνουν πάντα πίσω οι συνεπείς σε αυτή τη χώρα. Ξαναλέω ότι χάνουμε από κομματικές παρεμβάσεις τη δύναμη των 15 συμβούλων με την οποία μπορούσαμε μόνοι μας να φέρουμε οποιοδήποτε θέμα προς συζήτηση”.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.