Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Στα ίχνη κυκλώματος με ειδικότητα τις κλοπές χαλκού.Δύο συλλήψεις.

Στα ίχνη κυκλώματος με ειδικότητα τις κλοπές χαλκού.Δύο συλλήψεις.

Σύλληψη δυο Ρουμάνων για διακεκριμένες κλοπές .Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων για δραστηριοποίηση σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές χαλκού.

Συνελήφθησαν χθες (19/8/2011) πρώτες πρωινές ώρες, στο Μεσολόγγι από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου δυο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 22 ετών κατηγορούμενοι για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, οι δυο συλληφθέντες εισήλθαν σε χώρο εργοστασίου που δεν λειτουργεί, προκειμένου αφαιρέσουν μηχανολογικό εξοπλισμό και καλώδια χαλκού. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου εντόπισαν τους δυο 22χρονους τη στιγμή που αφαιρούσαν τα κλοπιμαία και τους συνέλαβαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες μαζί με τέσσερις ακόμα συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, την 15/8/2011 και ώρες βραδινές παραβίασαν την οροφή του εργοστασίου, ανοίγοντας οπή διαστάσεων 1×1 αποκόπτοντας τα υπάρχοντα σίδερα.

Έκτοτε και έως τη σύλληψη τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες, μετέβαιναν στο χώρο του εργοστασίου και αφαιρούσαν καλώδια από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, τα οποία απογύμνωναν επι τόπου με χρήση αιχμηρών αντικειμένων, κυρίως ψαλιδιών, ώστε να απομένει καθαρός χαλκός.

Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου βρήκαν και κατέσχεσαν στην οροφή του εργοστασίου μεγάλο μέρος απογυμνωμένων καλωδίων, τέσσερις κόπτες μπετού και μετάλλων, οκτώ κοπίδια με ανταλλακτικα, πέντε φακούς και δυο σιδεροπρίονα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτόδικων Μεσολογγίου και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Μεσολογγίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.