Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Στην τελική ευθεία για τη μονάδα διαχείρισης απορριμάτων

Στην τελική ευθεία για τη μονάδα διαχείρισης απορριμάτων

11 και 12 Μαρτίου ξεκινά η 2η φάση για μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων στη Στράτο.Οι τρεις εταιρίες που μετέχουν θα πρέπει να παρουσιάσουν τη χρήση, το κόστος αλλά και τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν.

Το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι ξεκινάει «στις αρχές του 2013» η Β΄φάση του διαγωνισμού για τη μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, αφού μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας απορρίφθηκαν στο σύνολό τους οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν υποψήφιοι κατά της απόφασης προεπιλογής.

Προϋπήρξε η Α” Φάση του διαγωνισμού για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας», που θα κατασκευαστεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), και από τις 6 εταιρίες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον έμειναν τελικά οι 3 και είναι και οι 3…μεγάλες, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πρόκειται για τις ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – ΔΕΗ και ARCHIRODON Group NV – INTRAKAT – ENVITEC.

Το νεότερο είναι ότι η Φάση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου πήρε ημερομηνία και ξεκινά 11 και 12 Μαρτίου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Μαρτίου κάτι που σημαίνει ότι μετά θα μπορέσουμε να μπούμε στην τελική ευθεία.
Αντικείμενο της Β φάσης είναι μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, σε μια συνολική ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση απορριμμάτων που εκτιμάται σε 110.000 τόνους, ενώ το έργο προβλέπεται να συγχρηματοδοτηθεί και από κοινοτικούς πόρους. Ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί θα είναι στη σύμπραξη για 27 χρόνια, με βασικό κριτήριο το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

Στη φάση αυτή οι εταιρίες θα πρέπει να εξηγήσουν και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει το έργο αλλά και τα τεχνικά μέσα και τη χρήση τους, καθώς και τη γενικότερη λειτουργία της μονάδας. Άρα τώρα είναι που θα μάθουμε πόσες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν και για ποιες ειδικότητες. Μετά θα ακολουθήσει τεχνική αποτύπωση όλων των παραπάνω με λεπτομέρειες.
Η διαγωνιστική διαδικασία θα συνεχιστεί με την διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα επιτρέπει όλες τις δόκιμες τεχνολογίες οι οποίες καλύπτουν τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Η ανοιχτή τεχνολογία θεωρείται ότι ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των διαγωνιζομένων και την επιλογή της βέλτιστης λύσης, με πλήρη διαφάνεια και εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
Θυμίζουμε ότι τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η υποβολή φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για τα υπόλοιπα τρία έργα στη Νοτιοανατολική και Δυτική Αττική κάτι που σημαίνει ότι η περίπτωση της δικής μας μονάδας είναι σημαντικά πιο μπροστά από αυτές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.