Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Στις 27 Ιανουαρίου συλλαλητήριο για την Υγεία στο Νομό

DSCN0269

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη το μεσημέρι, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γεώργιου Παπαναστασίου, η σύσκεψη φορέων, συλλόγων και σωματείων της περιοχής, με μοναδικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου και την υποβάθμιση των δομών Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.
Στη σύσκεψη, που διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, ο δήμαρχος Θέρμου κ. Σπ. Κωνσταντάρας, εκπρόσωποι φορέων, παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, εκπρόσωποι των δήμων Μεσολογγίου και Ξηρομέρου αλλά και πολίτες. Στηλιτεύθηκε ωστόσο η απουσία στη σύσκεψη των βουλευτών του νομού και εκφράστηκε ο προβληματισμός για το αν θα πρέπει να προσκληθούν στο συλλαλητήριο.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου 2016 συλλαλητήριο στο Αγρίνιο το οποίο θα προετοιμαστεί κατά τη νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος) και ώρα 14.00 με τη συμμετοχή του συνόλου των συμμετεχόντων.
«Πρέπει να γιγαντώσουμε τη φωνή μας και να υπάρξει ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός. Ενωμένοι κι αποφασισμένοι, αυτοδιοίκηση, σύλλογοι, φορείς και ο λαός της περιοχής θα απαιτήσουμε τα αυτονόητα για τον τόπο μας. Το θέμα μας αφορά όλους, ανεξαιρέτως του θεσμικού μας ρόλου. Είναι ανάγκη να έχουμε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας γιατί μόνον έτσι οι ιθύνοντες θα σκύψουν επιτέλους πάνω στα οξυμένα προβλήματα της υγείας», τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου και πρότεινε τη σύσταση οργανωτικής επιτροπής για την οργάνωση των κινητοποιήσεων όσο και το συντονισμό των διεκδικήσεων για όλες τις δομές υγείας .
Η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, η οποία έλαβε τον λόγο στη συνέχεια μίλησε και εκείνη για ανάγκη μαζικών διεκδικήσεων που πρέπει να γίνουν και για συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο, ώστε να έλθουν αποτελέσματα.
Ο δήμαρχος Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας συμφώνησε με τη σειρά του να συμμετάσχει στην οργανωτική επιτροπή που θα συντονίζει τις κινητοποιήσεις για την Υγεία στην Αιτωλοακαρνανία και μίλησε και εκείνος για ανάγκη συνεργασίας των δήμων, των φορέων και των ίδιων των πολιτών για τις όποιες διεκδικήσεις.
Ο Στ. Μερμίγκης από το Ανυπότακτο Αγρίνιο, εξέφρασε τις ενστάσεις του για την πιθανή παρουσία βουλευτών στις κινητοποιήσεις αφού “στην όλη κατάσταση έχουν βάλει και αυτοί το χέρι τους”, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγρινίου Δ. Τσιάντας, σχολίασε ότι “δεν μπορεί το Αγρίνιο να τσακώνεται με το Μεσολόγγι για τις εφημερίες” και έκανε λόγο για ανάγκη να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της καρδιολογικής.
Για ανάλογη κατάσταση που επικρατεί και στο ΠΕΔΥ, μίλησε εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΠΕΔΥ Αγρινίου.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Στ. Καμένος, επέλεξε να μιλήσει ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. του νοσοκομείου και επιχείρησε να πείσει πως το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στο ίδρυμα τείνει προς καλυτέρευση χάρη στις προσπάθειες του νέου Δ.Σ. και αναφέρθηκε στην πρόσληψη επικουρικού καρδιολόγου που έγινε πρόσφατα και στο ότι πρόκειται να γίνουν και άλλες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.
Η τοποθέτηση του κ. Καμένου προκάλεσε αντιδράσεις, με τον δήμαρχο Αγρινίου να υπενθυμίζει την έλλειψη Διευθυντή στην Καρδιολογική, τις “λειψές” εφημερίες, το ελλιπές προσωπικό.
Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Μώκος τόνισε ότι το νοσοκομείο πάσχει από την ημέρα της μεταφοράς του στο νέο κτίριο.
Ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Γ. Καραμητσόπουλος έκανε λόγο για γενικότερη απαξίωση των δομών του νομού , και πρότεινε περισσότερες κινητοποιήσεις ,μεταξύ των οποίων καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και κλείσιμο της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου. “Να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ τρίωρη στάση εργασίας”, υπογράμμισε Θ. Γαλατάς, εκπροσωπώντας το τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ ο κ. Καλλίμορφος από την Ένωση Αγρινίου τόνισε την ανάγκη για από κοινού διοργάνωση του συλλαλητηρίου ώστε να επιτευχθεί η μαζικότητα του.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Π. Μπεσίνης σχολίασε ότι οι κινητοποιήσεις θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει νωρίτερα και να σταματήσουν μόνο όταν το πρόβλημα της δημόσιας Υγείας στον νομό θα βρει λύση.
“Οι βουλευτές θα έπρεπε να είναι σήμερα εδώ, να απολογηθούν. Μακάρι να είναι και στο συλλαλητήριο, αλλά δεν θα είναι κανείς!”, είπε κατά τη δική του τοποθέτηση ο εκπρόσωπος της ΛΑ.Ε. κ. Γιάννης Κολοβός.
Τελικά έγινε δεκτή η πρόταση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρη Τσιάντα, για συλλαλητήριο στις 27 Ιανουαρίου στο Αγρίνιο, αλλά και στο Μεσολόγγι, ενώ αποφασίστηκε νέα σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού θα έχει ληφθεί και σχετική απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο από τα Δ.Σ. των Συλλόγων και των Σωματείων ώστε να έχει ληφθεί η σχετική απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο από τα Δ.Σ. των συλλόγων και στη συνέχεια να συντονιστούν οι λεπτομερείς γύρω από το συλλαλητήριο αλλά και τις υπόλοιπες κινητοποιήσεις για την Υγεία στον Νομό.
Στην σύσκεψη παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τσιχριτζής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Χρ. Μπόκας, , ο πρόεδρος του τοπικού ΤΕΕ Κ. Ρόκος, ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Δ. Μπουσμπουρέλης,ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Π. Βραχάς, ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Π.Παπαθανάσης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Οδοντιαντρικού Αγρινίου Γ. Τσιτσέλης, ο πρόεδρος του Σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή» N. Καμζέλας και ο εκπρόσωπος της Σ.Ε. της Λαϊκής Ενότητας Γ.Κολοβός.

DSCN0271

DSCN0274

DSCN0276

DSCN0281

DSCN0282

DSCN0283

DSCN0285

DSCN0289

DSCN0293

DSCN0294

DSCN0297

DSCN0298

DSCN0300

DSCN0303

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. bag

    Koψτε φατσες και στο κεντρο και στα πλαγια απο δημαρχους και περιφερειαρχες μεχρι παππαδες και συνδικαλιστες που νοιαζονται για την υγεια στο νομο…ετσι στις 27 του μηνος φερτε ο καθενας ψηφουλακια και τα προβατακια του …για να κατοχυρωσετε τον επομενο ρολο σας στα πολιτικα που θα ακολουθησουν ..μπεεεεεεεεεε

  2. geo

    Ξεσηκωμο,για τη βρωμια,στην πολη ποτε θαχουμε???ακομα τα λαμπακια των γιορτων ειναι εν δρασει!!!επηξε η πολη απο σκουπιδαριο!!ευγε,τεκνα της αυτοδιοικησης!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.