Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

Στον Πύργο ο Π.Μοσχολιός

Η ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας για οικονομικά Δήμων

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας για τα οικονομικά των Δήμων και εν όψει της σύγκλησης του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη και ώρα 14.00 στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας στον Πύργο.Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενώ μία μέρα νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Δημάρχων με τον πρωθυπουργό.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται από σήμερα, οι συνεδριάσεις των γενικών συνελεύσεων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, για τα οικονομικά και τις προτάσεις που θα καταθέσουν στο έκτακτο συνέδριο.
Πρόταση όλων είναι, να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις την ημέρα του Συνεδρίου, με το κλείσιμο των Δήμων σε όλη τη χώρα.
Εξάλλου, η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας προτείνει, να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, να αποσταλεί επιστολή σε όλους τους ευρωβουλευτές με σκοπό τη διεθνοποίηση του προβλήματος και να ενημερωθούν αντίστοιχα, οι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου.Οι δήμαρχοι διεκδικούν άμεσα το ποσό των τριακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η τελευταία περικοπή των ΚΑΠ,  οδηγεί τους δήμους σε στάση πληρωμών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.