Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Στο Αγρίνιο το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης»

kiniti_monada_ipokratis_5Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται από σήμερα στο πάρκινγκ του Δήμου Αγρινίου (παλαιά σφαγεία) έως και τις 18 Ιουλίου, πραγματοποιώντας προληπτικό ιατρικό έλεγχο (παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, ωτορινολαρυγγολογικό, οδοντιατρικό) στα παιδιά ηλικίας έως 18 ετών, από τις 08:30 έως τις 12:30 και από τις 17:30 έως τις 20:30 καθημερινά. H επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.

Για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Ιατρείου 26410 33582 από τις 8:30 έως τις 14:00 καθημερινά, έως τις 11-07.

Εν τω μεταξύ, το νέο «οδοιπορικό» του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», φιλοδοξεί το 2014 να καλύψει τις ανάγκες σε παροχή προληπτικής ιατρικής 20.000 παιδιών σε όλη την Ελλάδα.

Διαθέτοντας τμήματα παιδιατρικού, παιδιοκαρδιολογικού, ακουολογικού, οφθαλμολογικού και οδοντιατρικού εξοπλισμού και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης με εξειδικευμένες μονάδες, ο «Ιπποκράτης» δίνει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά, με έμφαση σε αυτά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα.

Τη δράση του «Ιπποκράτη» θα ενισχύσουν και οι άλλες δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Οφθαλμιατρικής & Ωτορινολαρυγγολογίας και Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής.

Το «ταξίδι» θα διαρκέσει έως τους πρώτους μήνες του 2015. Στο διάστημα αυτό, οι μονάδες θα επισκεφθούν 9 γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας, όπως Πελοπόννησος, Αττική, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, Θράκη και Κεντρική Ελλάδα, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα με στόχο την παροχή υπηρεσιών σε περισσότερα από 20.000 παιδιά.

Το 2013, το ταξίδι του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατάφερε να φτάσει τον πολύτιμο στόχο του και κάλυψε τις ανάγκες προληπτικής ιατρικής σε περισσότερα από 18.000 παιδιά και 34.000 ιατρικές εξετάσεις  σε όλη την Ελλάδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς και οδοντιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και το 2013 έχουν συνολικά εξεταστεί 41.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.

Κινητήριος δύναμη και της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

 

kiniti_monada_ipokratis_2

kiniti_monada_ipokratis_3

kiniti_monada_ipokratis_4

kiniti_monada_ipokratis_5

Πηγή: www.hamogelo.gr

http://www.kalyvia.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.