Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Στο Αρχαίο θέατρο Στράτου ο “Μαγικός Αυλός”

Στο Αρχαίο θέατρο Στράτου ο “Μαγικός Αυλός”

koi-magikosavlos-arxaiotheatroΟι Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί σε όλη την Ελλάδα έχουν οργανώσει μία δράση σε συνεργασία με το «Διάζωμα» (Κίνηση πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων) που έχει σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νηπίων στην μεγάλη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς των Αρχαίων Θεάτρων. Ως επιστέγασμα της παιδαγωγικής δουλειάς που γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος των Παιδικών Σταθμών με αντικείμενο το Αρχαίο Θέατρο, έχει προγραμματιστεί μία κεντρική εκδήλωση την Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014.Κατά την ημέρα αυτή και ώρα11:00-12:00π.μ. τα νήπια που φοιτούν σε Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς πολλών Περιφερειών της Ελλάδας, θα επισκεφθούν ταυτόχρονα  το Αρχαίο Θέατρο της περιοχής τους, θα προσφέρουν, ως «χορηγοί», τους κουμπαράδες τους για την ενίσχυση των εργασιών αναστήλωσης και αποκατάστασής του, και θα πάρουν μέρος σε ένα οργανωμένο δρώμενο που θα συντελεστεί στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου.

Στην περιφέρεια μας θα συμμετάσχει ο  βρεφονηπιακός σταθμός –νηπιαγωγείο « Μαγικός Αυλός»  . Τα παιδιά του « ΜΑΓΙΚΟΥ ΑΥΛΟΥ» μαζί με τους εκπαιδευτικούς του θα  επισκεφτούν το  αρχαίο θέατρο Στράτου .

Εμψυχώτρια στο δρώμενο θα είναι η κ. Κατερίνα Καραδήμα , ηθοποιός, εμψυχώτρια θεατρικού παιγνιδιού και ιδιοκτήτρια του «Μικρού Θεάτρου»

Με βάση το υλικό από αυτή την εκδήλωση, θα σταλεί χαιρετισμός από την Ελληνική Προσχολική Αγωγή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής που θα διεξάγεται εκείνες τις ημέρες στο Πόρτο Ρίκο με τη συμμετοχή 1200 συνέδρων από 100 χώρες. Όμως η δράση αυτή και το σχετικό υλικό της, θα στείλει ευρύτερα πολλαπλά μηνύματα και προς πολλούς αποδέκτες.

Οι υπεύθυνοι του «Μαγικού Αυλού» Βελισσάρης Ξεσφίγγης και Βασιλική Κολοβού είναι στη διάθεσή των ενδιαφερόμενων για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.