Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας το εργαστήρι “Παναγία Ελεούσα”

Στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας το εργαστήρι “Παναγία Ελεούσα”


  Το εργαστήρι ειδικής επαγγελματικής αγωγής και αποκατάστασης “Παναγία Ελεούσα”, περιλαμβάνεται στις 151 δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς που συμπεριλήφθηκαν στη διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, που εξέδωσε το υπουργείο οικονομικών, καλεί τις διοικήσεις των οργανισμών να ορίσουν το πλεονάζον προσωπικό μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

Aνακοίνωση αναφορικά με το θέμα εξέδωσε η Πολιτική Κίνηση του Συνασπισμού στο Μεσολόγγι, η οποία έχει ως εξής:

“Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Να εξαιρεθεί άμεσα από το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας το Εργαστήρι Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

«ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»

Φαίνεται ότι η πολιτική και κοινωνική αναλγησία των κυβερνώντων και των τροϊκανών δεν έχει όρια. Μεταξύ όλων των άλλων στόχων που έχουν θέσει για την λεγόμενη εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις στο Δημόσιο, συμπεριέλαβαν και το Εργαστήρι Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Μεσολόγγι!

Συγκεκριμένα με το υπ’ αριθ. 1597/12-9-2011 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών – Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Οργανισμών – καλούνται 151 Οργανισμοί του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα μεταξύ των οποίων και το «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» μέχρι 26-9-2011 να αποστείλουν στο Υπουργείο ποσοστό 10% επί των ατόμων που απασχολούνται προκειμένου να μπουν στην εργασιακή εφεδρεία! Και φυσικά να απολυθούν…

Ο τυφώνας του νεοφιλελευθερισμού και της κατάργησης στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αποτυπώνεται με την ενέργεια αυτή σε όλο τους το μεγαλείο.

Η Π.Κ. ΣΥΝ Μεσολογγίου με δεδομένη την πολυετή προσφορά του εργαστηρίου, όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στην Αιτωλ/νία γενικότερα, ζητεί να σταματήσει ΑΜΕΣΑ αυτή η διαδικασία και ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ το «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Επιτέλους δεν τους έχει απομείνει τσίπα κοινωνικής ευαισθησίας; Πρέπει να τους σταματήσουμε. Ως εδώ!

Η Π.Κ. ΣΥΝ Μεσολογγίου”


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.