Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Στο Μοναστηράκι Βόνιτσας τα λείψανα του ήρωα στρατιώτη Δημήτρη Τσούκα που έπεσε στην Κύπρο

ΤΣΟΥΚΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΜε τιμές ήρωα θα γίνει η τελετή ταφής, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, στις 11:00 το πρωί, στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, του ήρωα στρατιώτη Δημήτρη Τσούκα που έπεσε στην Κύπρο.
Τα οστά του ήρωα στρατιώτη Δημήτρη Τσούκα που έχασε τη ζωή του στα τραγικά γεγονότα της Κύπρου, τον Ιούλιο του 1974, θα επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Μοναστηράκι Ακτίου Βόνιτσας μετά από 42 ολόκληρα χρόνια και θα ενταφιαστούν μέσα σε κλίμα συγκίνησης, στο κοιμητήριο του χωριού, ενώ στρατιωτικό άγημα θα αποδίδει τιμές.
Ο Δημήτρης Τσούκας, στρατιώτης της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου απήχθη κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του και εκτελέστηκε από εξτρεμιστές Τουρκοκύπριους, στις 3 Φεβρουαρίου 1965. Τα λείψανά του βρέθηκαν στη τοποθεσία του τουρκοκυπριακού χωριού Χαμίτ Μάνδρες στις παρυφές του Πενταδακτύλου. Τα οστά του Δημήτρη Τσούκα και άλλων έξι Ελλήνων αγνοουμένων στρατιωτικών που έπεσαν στην Κύπρο στα πολεμικά επεισόδια με τους Τούρκους, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA όταν εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους και παραλήφθηκαν σε ειδική τελετή στη Λευκωσία που έγινε πριν από λίγες ημέρες από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη τον Α΄υπαρχηγό του ΓΕΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Θωμαΐδη και 18 συγγενικά πρόσωπα των αγνοουμένων.

xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.