Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

“Στ’ άρματα” ο Μουρκούσης για τα άρματα που δόθηκαν στον Πάλλη

mesologgi_Ότι δικαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο «σχετικά με τον αδιαφανή και παράνομο τρόπο που παραχωρήθηκαν τα οπλικά συστήματα του «μουσείου όπλων» Μεσολογγίου, στο ίδρυμα του φυγόδικου εφοπλιστή Πάλλη», υποστηρίζει ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα» Νίκος Μουρκούσης,
Ο κ.Μουρκούσης αναφέρει πως από το 2011 στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποκαλύψει «την υπόθεση συνεργασίας του δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη με τον κ. Πάλλη, προφανώς με την μεσολάβηση του κ. Πρεβεζάνου» και είχε θέσει δημόσια ερωτήματα, που τότε έμειναν αναπάντητα.
Σήμερα όμως, η βαθιά εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει μετά τις αποκαλύψεις για τον σκοτεινό ρόλο του ιδρύματος Πάλλη, θα ρίξει φως στον τρόπο απόκτησης των χιλιάδων όπλων που διαθέτει, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τα τάνκς που μεταφέρθηκαν από το Μεσολόγγι στην Αθήνα, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς την έγκριση του ΓΕΕΘΑ, αφού η κυριότητα των όπλων παραμένει στον ελληνικό στρατό.
Ο κ. Μουρκούσης πλέον καταγγέλλει: «Τρεις μήνες πριν αναγκασθεί από την κατακραυγή του τοπικού Τύπου να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Κατσούλης υπέγραψε μυστικά, σύμφωνο «συνεργασίας» με το ίδρυμα Πάλλη. Στα πλαίσια αυτής της «συνεργασίας», τους παραχώρησε μόνος αυτός, με την προφανώς σύμφωνη γνώμη του κ. Πρεβεζάνου, περιουσία του Δήμου και του ελληνικού Στρατού.
Σύμφωνα με τα αδιαμφισβήτητα πρακτικά της 11ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου, της 4/5/2011, ο κ. Κατσούλης ευχαρίστησε δημόσια τον (θερμό υποστηρικτή του στο συμβούλιο) κ. Πρεβεζάνο για την «πρωτοβουλία του» (να τον φέρει σε επαφή με τον αξιότιμο, τότε, κ. Πάλλη). Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος ισχυρίστηκε εν γνώσει του ψευδώς ότι ο Δήμος έλαβε ως δώρο ένα υπόστεγο που θα στεγάσει τα υπόλοιπα εκθέματα, που σήμερα είναι σκόρπια παρατημένα είτε στο αεροδρόμιο της Αερολέσχης του κ. Πρεβεζάνου είτε στο στρατόπεδο του 2/39 Σ.Π. Μεσολογγίου. Δεν αποκάλυψε δε ποτέ, αν και τον ρωτήσαμε δημόσια, ποιος πλήρωσε τα έξοδα μεταφοράς των τάνκς με νταλίκες.
Σήμερα που αποκαλύφθηκε το ποιόν και η δράση του ιδρύματος Πάλλη αλλά και του ίδίου ιδιοκτήτη του, όσοι συνομιλούσαν, συναλλάχθηκαν ή συνεργάσθηκαν μαζί του, είναι έκθετοι στα μάτια των συμπολιτών μας και οι πολιτικές τους ευθύνες είναι τεράστιες.»

Σημειωτέον πως προ ημερών για το θέμα μίλησε στον ALPHA ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης .«Κάναμε μια σύμβαση και την περάσαμε και από το Δημοτικό Συμβούλιο, να πάει με δικά του έξοδα αυτά τα άρματα που ήταν εκεί πέρα, να τα συντηρήσει και όπως γράφουμε στην σύμβαση, όταν εμείς θα είμαστε έτοιμοι και θα έχουμε την υποδοχή, να μας τα επιστρέψει, να τα φέρουμε πάλι στο Μεσολόγγι. Τώρα, αν έχει άλλα προβλήματα με Ναζιστικούς κύκλους, με Χρυσή Αυγή, με λαθρεμπόριο όπλων και τέτοια, μπορεί, δεν ξέρω τι να σας πω» ανέφερε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.