Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώθηκαν και στο Αγρίνιο σήμερα Παρασκευή, ημέρα της ψήφισης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα 48 προαπαιτούμενα.
Ειδικότερα διοργανώθηκαν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, η μία του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία που υποστηρίχτηκε από το Εργατικό Κέντρο και Σωματεία του ενώ η άλλη έλαβε χώρα στον πεζόδρομο της Παπαστράτου με διοργανωτές μέλη και Σωματεία του Αγρινίου.
Μέλη του ΠΑΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και των σωματείων -μελών του, συγκεντρώθηκαν στις 19:00 στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, για να διαμαρτυρηθούν για την ψήφιση των νέων μέτρων. “Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν από συνδικάτα και εργαζομένους ως απαράδεκτα!Είναι μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας , συνεχίζουν , συνεχίζουν και ολοκληρώνουν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα , με στόχο την πλήρη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει”, ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, που αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης από μέλη του στην Αιτωλοακαρνανία.
Παράλληλα, υπήρξε ανάγνωση από μέλη του Ε.Κ.Αγρινίου, της πρόσφατης ανακοίνωσης του Κέντρου. “Στην περιοχή μας , τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και όλες οι μονάδες υγείας έχουν πιάσει πάτο. (…) Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο μόνο με αγώνα και ταξική πάλη μπορεί να ανατραπεί”, αναφέρονταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΕΚΑ. Η συγκέντρωση έκλεισε με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Την κινητοποίηση στον πεζόδρομο Παπαστράτου στήριξαν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Λαϊκή Ενότητα , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Ανυπότακτο Αγρίνιο, το ΕΠΑΜ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου , το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΤΔΕ ΕΤΕ ΔΕΗ Αιτωλοακαρνανίας. Είχε προηγηθεί την Τετάρτη και σύσκεψη αυτών των Σωματείων όταν και αποφασίστηκε η έκδοση   Ψηφίσματος – Καταγγελίας που υπογραμμίζει πως «τα μέτρα που θα ψηφιστούν την Παρασκευή θα φέρουν τρομακτικές αλλαγές στις ζωές μας». Γύρω στις 20.30 εκπρόσωποι τους συγκεντρώθηκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της Παπαστράτου και διένειμαν το ψήφισμα – καταγγελία .

DSCN8834 DSCN8836 DSCN8842 DSCN8843 DSCN8844 DSCN8846 DSCN8852 (2) DSCN8857 DSCN8864 DSCN8866 DSCN8869 DSCN8871 DSCN8874 DSCN8877 DSCN8878 fbdfbhdfgh (1) fbdfbhdfgh (2)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.