Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Συγκινητική η εκδήλωση τιμής για τον Αιτωλικιώτη ποιητή Τάκη Καρβέλη στην Αθήνα

Συγκινητική η εκδήλωση τιμής για τον Αιτωλικιώτη ποιητή Τάκη Καρβέλη στην Αθήνα

IMG_4072

Στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης.

Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά είχαν την δυνατότητα να ζήσουν όσοι παρευρέθησαν χθες το βράδυ της Τρίτης, 22 Δεκεμβρίου 2015, στηνκατάμεστη από κόσμο αίθουσα Λόγου και Τέχνης στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) για να τιμήσει τον Αιτωλικιώτη διακεκριμένο εκπαιδευτικό, ποιητή και κριτικό της λογοτεχνίας μας Τάκη Καρβέλη σε συνεργασία με τους συλλόγους: Αιτωλικιωτών Αττικής «ο Λιακατάς» και «Αιτωλικό εν Πολιτισμώ».
Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο τιμώμενος ποιητήςΤάκης Καρβέλης, πήρε το μικρόφωνο δακρυσμένος και αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, με βουρκωμένα μάτια διάβασε (4) τέσσερα ποιήματα του για τον Εμφύλιο, τον Πατέρα του, την μητέρα του και τον τόπο του..

Χαιρετισμούς απηύθυναν: ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, εκ μέρους του Δημάρχου της Ι.Π. Μεσολογγίου Νικόλαου Καραπάνου, η καθηγήτρια Αριστέα Πλακίδα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλικιωτών Αττικής «ο Λιακατάς»Μάγδα Βελτσίστα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αιτωλικό εν Πολιτισμώ»Δημοσθένης Μπούρος.
Οι εξαίρετοι ομιλητές: Νίκος Αντωνάτος-ποιητής, Αλέξης Ζήρας-κριτικός λογοτεχνίας, Πολυξένη Μπίστα- σχολική σύμβουλος φιλολόγων, δρ. λογοτεχνίας και η Χρυσούλα Σπυρέλη- σχολική σύμβουλος φιλολόγων, δρ. λογοτεχνίας, με τον συντονισμό του καθηγητή Πανεπιστημίου και προέδρου της Αιτωλικής πολιτιστικής Εταιρείας Παναγιώτη Κοντού, αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στο έργο του διακεκριμένου εκπαιδευτικού, ποιητή και κριτικό της λογοτεχνίας μας Τάκη Καρβέλη.

xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.