Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Συζήτηση περί ιδιοτέλειας στην Ελλάδα

Συζήτηση περί ιδιοτέλειας στην Ελλάδα

Με αντικείμενο συζήτησης το πρόβλημα της ιδιοτέλειας στην Ελλάδα και το κατά πόσο αυτή μπορεί μέσω προσωπικής προσπάθειας από τον κάθε ένα να ξεπεραστεί, η αποψινή συζήτηση- ομιλία του κ. Βασίλη Καραποστόλη,  καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κέντρισε το ενδιαφέρον, από το θέμα της και μόνο.

Εκείνοι που συγκεντρώθηκαν στο χώρο του βιβλιοπωλείου “Η λέσχη του βιβλίου” για να απολαύσουν την ομιλία του καθηγητή, εκτός από την παρουσίαση του δοκιμίου του «Διχασμός και εξιλέωση- περί πολιτικής ηθικής των Ελλήνων», που είχε άμεσα να κάνει με την αποψινή συζήτηση, άκουσαν από τον ίδιο τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο. «Άλλωστε κατά καιρούς, και σε δύσκολες περιστάσεις, αναπτύσσετε μια τάση εξιλέωσης από όλα τα δεινά τα οποία επιφέρει ο εγωισμός, η απληστία και ιδιοτέλεια. Θα  εξετάσουμε λοιπόν κάποιες περιπτώσεις και στο πεδίο της ιστορίας, αλλά και σε εκείνο της ιδιωτικής ζωής, όπου συνέβη κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Καραποστόλης.

Ο κ. Καραποστόλης, υποστηρίζει πως υπάρχει ανιδιοτέλεια και πως όλοι μας μπορούμε να ανακαλύψουμε τρόπους ώστε να μη χάνουμε το στοιχείο αυτό από μέσα μας.

Την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία της αποψινής βραδιάς, άνοιξε με εισήγησή του πάνω στο θέμα, ο επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος του τμήματος Δ.Π.Π.Ν.Τ, κ. Χρήστος Μεράτζας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.