Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Συλλαλητήριο για το ΤΕΙ στο Μεσολόγγι

Προ των ευθυνών τους έθεσε σήμερα τους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού ο δήμαρχος Μεσολογγίου  από την κεντρική πλατεία Μεσολογγίου όπου στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο συλλαλητήριο για το ΤΕΙ Μεσολογγίου.  Ο Παναγιώτης Κατσούλης, δεν χαρακτήρισε μόνο ως «ανεπιθύμητους» όλους όσους με την ψήφο τους επικυρώσουν την διάλυση της περιφερειακής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του Σχεδίου «Αθηνά» αλλά και ως «δακτυλοδεικτούμενους» στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία.

Όπως είπε, ο αγώνας για την διατήρηση της αυτονομίας του ΤΕΙ θα φτάσει στα άκρα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως στην πόλη του Μεσολογγίου ούτε αξίζει αλλά ούτε και επιτρέπεται τέτοια αντιμετώπιση και συμπεριφορά. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες σε δυναμική κινητοποίηση ακόμη και μπροστά από το προαύλιο της Βουλής. Την ίδια ώρα, αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν στο Αγρίνιο και την Ναύπακτο.

Στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, παρευρέθηκαν  περίπου 25 φορείς και σύλλογοι από την περιοχή αλλά και το νομό ενώ ομιλίες απεύθυναν εκτός από τον Παναγιώτη Κατσούλη, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου Βαγγέλης – Πολίτης Στεργίου, εκπρόσωποι εργαζομένων  και καθηγητών καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε μέσω επιστολής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες από τα κέντρα αποφάσεων μόνο θετικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για το μέλλον του ΤΕΙ, κάνοντας λόγο για  »κοινές προτάσεις»  που έχουν ζητηθεί και αναμένονται, με άγνωστο ωστόσο περιεχόμενο. Σε ότι αφορά την απήχηση των κινητοποιήσεων όπου πραγματοποιούνται, το Υπουργείο Παιδείας τις θεωρεί ως  αναμενόμενες χωρίς περαιτέρω σχολιασμό. DSCF7113 IMG_6656 IMG_6672 IMG_6677 IMG_6693 IMG_6711 IMG_6726 IMG_6770

onairnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.