Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για το Λύκειο

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για το Λύκειο

DSCN5822

 

Για ταξικό διαχωρισμό που προωθεί το νομοσχέδιο για το λύκειο μίλησαν μέλη του ΠΑΜΕ απόψε, στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

«Θέλουν μαθητές χωρίς γενική παιδεία γι’ αυτό αφαιρούν τη Γενική μόρφωση από τα ΕΠΑΛ. Μαθήματα γενικής παιδείας θα υπάρχουν μόνο, στην Α΄ τάξη. Θέλουν σχολείο ταξικό. Το Λύκειο μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο .Άρα ακόμα περισσότερα φροντιστήρια ακόμη περισσότερα έξοδα για τη λαϊκή οικογένεια, άρα φραγμός για τα παιδιά των χιλιάδων απολυμένων και ανέργων», ανέφερε στην σύντομη ομιλία που παρέθεσε στο συλλαλητήριο ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ. Χ. Κοδέλας.

Βασική ομιλήτρια ήταν η κα. Βάσω Ζησιμοπούλου από το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, η οποία δήλωσε πως το αποψινό συλλαλητήριο είναι η  πρώτη απάντηση που δίνει το ΠΑΜΕ στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε, «ένα νομοσχέδιο το οποίο στερεί τη μόρφωση από τα παιδιά της εργατικής τάξης. Γιατί κανένας άνεργος, κανένας φτωχός, κανένας μισθωτός των 400 ευρώ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον κυκεώνα φροντιστηρίων που ετοιμάζουν. Θέλουν ακόμη και αυτή την υποβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση, να την παραδώσουν στα χέρια της Ιδιωτικής», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Το «παρών» στο αποψινό συλλαλητήριο έδωσε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κ. Μαριόλης Κ. Μαργιώλης αλλά και ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε κ. Νίκος Μωραϊτης.

DSCN5816

DSCN5818

DSCN5814

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.