Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Συνάντηση με Αρβανιτόπουλο θα ζητήσουν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης

Συνάντηση με Αρβανιτόπουλο θα ζητήσουν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης

Σύμφωνα με ανακοίνωση βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας, ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τους διαβεβαίωσε για την παραμονή του οικείου Πανεπιστημίου στην περιοχή και τη δημιουργία Ομοσπονδιακού ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με πανεπιστημιακό και τεχνολογικό πυλώνα. “Πρόκειται για μια απόφαση που φαίνεται να εφαρμόζει μερικώς το πλαίσιο της πρότασης της Δημοκρατικής Αριστεράς για κοινοπραξίες εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων ανά Περιφέρεια στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως, το Υπουργείο Παιδείας μας εκπλήσσει για μια ακόμη φορά αρνητικά, καθώς δεν φαίνεται διατεθειμένο να εφαρμόσει τα ίδια κριτήρια στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για το σύνολο της χώρας” αναφέρει σχετικά με αυτή την εξέλιξη η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κυρία Νίκη Φούντα.

Σημειώνει επίσης η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα  με αφορμή και το σημερινό Δελτίο Τύπου του Δήμου Αγρινίου  ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  είχε επισημάνει, με γραπτή ερώτησή της προς τον Υπουργό Παιδείας, αλλά και με τοποθέτησή της κατά την συνάντηση των βουλευτών του Νομού με τον κ. Αρβανιτόπουλο, παρόντων των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αλλά και των Τοπικών Αρχόντων, την αναγκαιότητα δημιουργίας Ομοσπονδιακού Συγκροτήματος Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Δυτική Ελλάδα. Ο κ. Αρβανιτόπουλος μάλιστα είχε δεσμευτεί στο τέλος της συνάντησης να εξετάσει σοβαρά τη σχετική πρόταση.

“Η ακαδημαϊκή ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να αντιμετωπίσει με ενιαίο τρόπο τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και καλούμε τον Υπουργό να επανεξετάσει την πρότασή μας, η οποία κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την απόφαση για δημιουργία Ομόσπονδου ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με πανεπιστημιακό και τεχνολογικό πυλώνα” λέει η βουλευτής και ενημερώνει πως “στο πλαίσιο όλων αυτών, οι βουλευτές που στηρίζουμε την Κυβέρνηση αποφασίστηκε να επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας σήμερα κιόλας, στοχεύοντας σε ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση απέναντι στις αλλαγές που επιχειρούνται”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.