Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Συνέντευξη για τις ελλείψεις στα σχολεία Μεσολογγίου- Ναυπακτίας

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι Πρόεδροι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής Μεσολογγίου- Ναυπακτίας, κκ. Δημήτρης Τσάμης, Άρης Λουκόπουλος και Κώστας Κατσαρός.
sinentefksiΟ Πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Κατσαρός τόνισε ότι από πέρυσι το Μάρτιο είχε ενημερωθεί η τότε ηγεσία του Υπουργείου από ΟΛΜΕ – ΔΟΕ και το σύλλογο των αναπληρωτών για τις επιφυλάξεις τους σχετικά με τις διαδικασίες πρόσληψης που ακολουθούνταν. «Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι των εκπαιδευτικών. Επιπλέον, αντί να μαζευτεί η κατάσταση, έγιναν περισσότερες αποσπάσεις από πέρυσι. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν φέτος περισσότερα κενά στα σχολεία από ποτέ», σημείωσε παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία βάση των οποίων πέρυσι την ίδια εποχή είχαν γίνει πολύ περισσότεροι διορισμοί αναπληρωτών στην ΔΕ και τα σχολεία είχαν δεχτεί το πρώτο κύμα αναπληρωτών πριν ανοίξουν. Υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι δεν υπάρχουν βιβλία ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και ότι στην περιοχή υπάρχουν επιπλέον προβλήματα στην καθυστέρηση παράδοσης του ΕΠΑΛ Κατοχής καθώς και του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περιοχής Μεσολογγίου Δημήτρης Τσάμης σημείωσε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης των δομών και των σχολείων Ειδικής Αγωγής. Αναφέρθηκε σε υποστελέχωση του ΚΠΕ Μεσολογγίου (που παρόλα αυτά παρουσιάζει αξιοπρόσεκτο έργο), στην υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών αλλά και στο πρόβλημα των μεταταγμένων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια που ακόμη και σήμερα δεν έχουν οργανική θέση στα σχολεία που υπηρετούν. Αναρωτήθηκε κλείνοντας «που είναι οι 7000 μόνιμοι διορισμοί που έταξε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά κοροϊδεύοντας τους πολίτες;».
Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής Ναυπάκτου Άρης Λουκόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα ολοήμερα σχολεία που δεν στηρίζονται όσο πρέπει. «Υιοθετείται ολόκληρη η εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ και προβλέπονται καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, περαιτέρω μειώσεις μισθών και μείωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα σχολεία μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

onairnews.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.