Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Συνέντευξη Τσίπρα: Το χτύπημα του τηλεφώνου …

Συνέντευξη Τσίπρα: Το χτύπημα του τηλεφώνου και ο... Αλτουσέρ (φωτογραφίες)

Δείτε την αντίδραση του πρωθυπουργού όταν το χτύπημα του τηλεφώνου διέκοψε τη συνέντευξή του – «Η ιστορία έχει πολλές στροφές και διαρκεί πολύ, όπως έλεγε και ο Αλτουσέρ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας… μόνο που το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Λουί Αλτουσέρ λέει «το μέλλον διαρκεί πολύ» και όχι η «ιστορία»

Για όλους και για όλα μίλησε στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έδωσε απαντήσεις για τη συμφωνία, τις συνθήκες και τα διλήμματα με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος, αποδεχόμενος πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη συμφωνία, με σκληρές μεταρρυθμίσεις και μέτρα, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά και για τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο… λάθος Αλτουσέρ 
Αφού ομολόγησε πως «Είχαμε δύο εναλλακτικές. Τη συμφωνία με αυτούς τους όρους ή την άτακτη χρεοκοπία» στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός… έμπλεξε και λίγο από Αλτουσέρ λέγοντας: «Η ιστορία έχει πολλές στροφές και διαρκεί πολύ, όπως έλεγε και ο Αλτουσέρ».

Ωστόσο, το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Λουί Αλτουσέρ είναι «το μέλλον διαρκεί πολύ» και όχι η «ιστορία».

Ποιος «διέκοψε» τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

 Και ενώ ο πρωθυπουργός απαντούσε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ένα τηλεφώνημα διέκοψε τη συζήτηση κι έκανε το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα να… παγώσει. Ειδικότερα ο πρωθυπουργός έδειξε να ενοχλείται.

Στο πρώτο απρόσμενο χτύπημα του κινητού τηλεφώνου ο πρωθυπουργός γύρισε να δει με αγριεμένο -θα λέγαμε- βλέμμα ποιος ξέχασε το τηλέφωνο ανοιχτό την ώρα της συνέντευξής του στο κρατικό κανάλι προς εκείνο το σημείο, ενώ το ίδιο βλέμμα επανέλαβε και όταν ξαναχτύπησε λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Πίσω από τις κάμερες

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.