Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Φωκίδα για τους δραπέτες – νέα ευρήματα

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Φωκίδα για τους δραπέτες – νέα ευρήματα

Σε ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό τρίγωνο έχουν εστιάσει τις έρευνές τους οι αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν τους πέντε οπλισμένους με καλάσνικοφ, που σκότωσαν τον 37χρονο υπαρχιφύλακα στο Δίστομο, στις 17 Ιουνίου. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι οι επικίνδυνοι κακοποιοί παραμένουν στην περιοχή και ότι περνούν τις νύχτες τους σε ακατοίκητα σπίτια, ώστε να αποφύγουν τις έρευνες των αστυνομικών.

Αυτήν τη θεωρία ενισχύει το γεγονός ότι εντόπισαν ίχνη τους σε εξοχική κατοικία στο χωριό Τείχιο. Πιστεύουν ότι στο συγκεκριμένο σπίτι διανυκτέρευσαν τουλάχιστον μία φορά, χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν εάν αυτό έγινε πριν ή μετά το μακελειό του Διστόμου. Είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι το χρησιμοποίησαν ως καταφύγιο. Έτσι ερευνούν κάθε σπίτι, που μένει για αρκετό καιρό “κλειστό”.

Οι αρχές εντόπισαν στο χωριό Φιλοθέη το G3, το όπλο που άρπαξαν από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Λειβαδιάς τη νύχτα του μακελειού. Από εκείνο το χωριό έκλεψαν τη λευκή κλούβα mitsubishi, με την οποία ήρθαν σε επαφή με αστυνομικούς δύο ώρες αργότερα στο μπλόκο της ΟΠΚΕ στη γέφυρα της Ρέρεσης, κοντά στο φράγμα του Μόρνου. Εντόπισαν επίσης και το λευκό αγροτικό αυτοκίνητο, που είχαν κλέψει από τους Δελφούς. Το συγκεκριμένο όχημα οι κακοποιοί το είχαν εγκαταλείψει στο τέρμα ενός δρόμου, σε μία στάνη, δέκα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο του μακελειού. Με αυτό θεωρούν ότι έφθασαν μέχρι εκεί και στη συνέχεια επέλεξαν να κινηθούν πεζή και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον 37χρονο υπαρχιφύλακα και τους συναδέλφους του.

bloko.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.