Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Σχολική γιορτή με επίκαιρo χρώμα..

Σχολική γιορτή με επίκαιρo χρώμα..Οι εικόνες που βλέπετε είναι από το θεατρικό δρώμενο το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Μαρτίου στο Γυμνάσιο Εμπεσού στα πλαίσια της σχολικής γιορτής.
Η εν λόγω γιορτή, πέρα από την παράθεση ιστορικών στοιχείων, η οποία έγινε με την εναλλαγή θεατρικού δρώμενου και βίντεο έθιγε και πτυχές της ιστορίας μας, οι οποίες αφορούν την παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων, την διάθεση του απλού Έλληνα αγωνιστή να αποτινάξει τον ζυγό τους ( κάτι που όσοι το τόλμησαν δυστυχώς το πλήρωσαν ακριβά) τον δανεισμό του “εκκολαπτόμενου” ελληνικού κράτους από τους Άγγλους, μετά τον οποίο δυστυχώς ακολούθησε η σπατάλη του δημοσίου χρήματος, αμέσως μόλις δοθήκαν τα χρήματα.
Την τεχνική υποστήριξη ανέλαβαν οι καθηγητές φυσικής Στεργιάκης Σπύρος και Καρανάσος Ευάγγελος, ενώ σκηνικά-κουστούμια η φιλόλογος Παπαζάνη Αγγελική. Το δρώμενο έγραψε και σκηνοθέτησε ο φιλόλογος Λίνος Υφαντής. Το πλήρες κείμενο μαζί με τους συνδέσμους των βίντεο που προβλήθηκαν μπορείτε να το δείτε στην ενότητα που αφορά το εκπαιδευτικό υλικό για τις εθνικές εορτές του πανελλήνιου εκπαιδευτικού δικτύου www.alfavita.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.