Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Σύνοδος Πρυτάνεων: Προτάθηκε η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας!

Σύνοδος Πρυτάνεων: Προτάθηκε η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας!
Σχέδιο-πρόταση στη Σύνοδο Πρυτάνεων για τη συγχώνευση-κατάργηση Πανεπιστημίων κατέθεσε ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης , επικαλούμενος -μεταξύ άλλων- παράδειγμα προς μίμηση τη Δανία, η οποία συνένωσε τα 18 Πανεπιστήμια σε μόλις δύο.

Σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται η κατάργηση του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και η επαναφορά του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Προβάλλει δε ως επιχειρήματα τη διασπορά των πανεπιστημίων σε πόλεις και κωμοπόλεις. Επίσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: “Από τα 24 Πανεπιστήμια μόνον τα Πανεπιστήμια που ευρίσκονται στην Αττική, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα και Χανιά είναι συγκεντρωμένα στην ίδια πόλη, ενώ τα υπόλοιπα διασκορπίζονται από 2 έως 6 πόλεις και κωμοπόλεις.”( Αλήθεια το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος είναι και αυτό διασκορπισμένο; Η μήπως το Αγρίνιο είναι και αυτό “κωμόπολη” μιας και είναι στις πρώτους 15 Δήμους της χώρας μας;)
Την ίδια στιγμή κάνει αναφορά για “δεκάδες κωμοπόλεων, εκμαυλισμένες από την τακτική των Κυβερνήσεων των τελευταίων είκοσι ετών, απαιτούν την ίδρυση νέων Τμημάτων (π.χ. Λήμνος, Κως, Καστοριά, Κίσσαμος Χανίων, Νεάπολις Λασηθίου, Μεσολόγγι, Άργος, Πύργος) για να μετατραπούν από παραγωγικές κοινωνίες σε αδρανείς που θα βασίζουν την οικονομία τους στην κατανάλωση εκ μέρους των σπουδαστών και των υπαλλήλων.(!)

Ο “εκπαιδευτικός” Καλλικράτης έρχεται και μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων. Να δούμε όμως τι μπορούμε ως τοπική κοινωνία να περισώσουμε από όλα αυτά.

Διαβάστε το πλήρες σχέδιο εδώ: ( esos.gr)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.