Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Σύντομα κοινωνικό οδοντιατρείο στο Αγρίνιο

Σύντομα κοινωνικό οδοντιατρείο στο Αγρίνιο

Να δημιουργηθεί στη Νεάπολη ζήτησε η αντιπολίτευση

Mε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα στην ατζέντα του συνεδρίασε απόψε το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Βασικό εξ αυτών ,που αποτέλεσε και αντικείμενο επιμέρους διαφωνίας, η λήψη απόφασης (εν τέλει θετική κατά πλειοψηφία) για τη λειτουργία οδοντιατρείου στο Κοινωνικό Ιατρείο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Αγρίνιο.

Η διαφωνία της αντιπολίτευσης έγκειται στην περιοχή που θα στεγαστεί το ιατρείο αφού ζήτησε αυτό να είναι στη Νεάπολη καθώς υπήρχε σχετικός προγραμματισμός στο παρελθόν και σε συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ο εξοπλισμός αλλά εδώ και χρόνια παραμένει  εν αχρηστία.

Η δημοτική αρχή όμως επέμεινε στην ανάγκη ο εξοπλισμός να μεταφερθεί από τη Νεάπολη όπου είναι αναξιοποίητος στο Κοινωνικό Ιατρείο του Αγρινίου και εκεί να λειτουργήσει το δημοτικό οδοντιατρείο με τη στήριξη του οδοντιατρικού συλλόγου. Ο δήμαρχος Π.Μοσχολιός υπεραμύνθηκε αυτής της απόφασης, υπογράμμισε ότι στη Νεάπολη το οδοντιατρείο δεν λειτούργησε  και επισήμανε το σημαντικό έργο της δομής του κοινωνικού ιατρείου. Κάλεσε μάλιστα το συμβούλιο να στηρίξει την πρόταση καθώς ο δήμος είναι ενιαίος.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Σβεντζούρη. Ο σύμβουλος (της ενότητας Νεάπολης) ζήτησε να λειτουργήσει το ιατρείο στο χώρο που αρχικά προβλεπόταν, θέση που στήριξε και ο επικεφαλής της παράταξής του Νίκος Καζαντζής

Η αντιδήμαρχος Μαργαρίτα Σερπάνου επέμεινε  για τη λειτουργία του οδοντιατρείου στο χώρο του κοινωνικού ιατρείου στο Αγρίνιο  υποστηρίζοντας ότι οι γιατροί δεν επιθυμούν να πάνε στη Νεάπολη (επικαλέστηκε επαφή με τον οδοντιατρικό σύλλογο) αναφέροντας πως υπάρχουν πολλά αιτήματα για οδοντιατρική φροντίδα («σε αυτά εμείς θα πούμε όχι;» αναρωτήθηκε) , δράττοντας παράλληλα της ευκαιρίας να αναφερθεί στο έργο του κοινωνικού ιατρείου (όπου προσφέρουν 12 εθελοντές ιατροί και δύο ψυχολόγοι).

Το λόγο κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συζήτησης πήραν αρκετοί σύμβουλοι. Ο κ.Βασίλειου έκανε λόγο για απόσταση 5 λεπτών μέχρι τη Νεάπολη, ο Γιάννης Καλαντζής (που εκλέγεται στην ενότητα Νεάπολης) συμφώνησε στη λειτουργία στο Αγρίνιο όπως και η Αγγελική-Ρούση Ντζιμάνη (που επίσης εκλέγεται στην ενότητα Νεάπολης) και η οποία  ανέφερε πως «την ώρα που βιώνει την κρίση ο κόσμος είναι πολυτέλεια να συζητάμε που θα λειτουργήσει το ιατρείο αλλά να λειτουργήσει…». Δέχθηκε πάντως κριτική (ως υποψήφια Βουλευτής ) από τον σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Δήμα που κατέκρινε τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης.

Και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεάπολης Δημήτρης Τάκης πάντως συνηγόρησε στη λειτουργία του οδοντιατρείου στο Αγρίνιο αναφέροντας πως αφού τα μηχανήματα δεν λειτούργησαν ας δώσουμε αυτή την παροχή στο Αγρίνιο.

Εν τέλει η μείζων αντιπολίτευση επέμεινε στη δημιουργία του οδοντιατρείου στη Νεάπολη και η απόφαση πάρθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.