Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

Σύρρος: Μεγάλο το ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο

Τι λέει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. για την ετοιμότητα της οργάνωσης, τα ψηφοδέλτια και την ΟΝΝΕΔ

O πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σύρρος μιλάει στο agrinionews.gr σε μια συγκυρία κατά την οποία η κομματική οργάνωση τίθεται σε προεκλογική εγρήγορση.Μιλάει για τις επόμενες πρωτοβουλίες της ΝΟΔΕ και σημειώνει πως στις 17 Μαρτίου 2012 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Νομό από κλιμάκιο αποτελούμενο από Βουλευτές καθώς και από στελέχη της Γραμματείας Οργανωτικού ώστε να οργανωθεί μια συντεταγμένη δράση για τις εκλογές. Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο ξεκαθαρίζει πως «η διαδικασία των υποψηφιοτήτων είναι σε εξέλιξη. Η ΝΟΔΕ καθώς και ο Γραμματέας του κόμματος συνεχίζουμε ακόμη να δεχόμαστε βιογραφικά από τους ενδιαφερόμενους Οφείλω να πω ότι το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο από ότι αναμέναμε».

Ο κ. Σύρρος αναφέρεται και στο θέμα που ανέδειξε μια διαφωνία με την ΟΝΝΕΔ αναρωτώμενος «για ποιο λόγο έχει πάρει τέτοια διάσταση και προσθέτοντας πως: «Ξαφνικά βλέπω μια συμπεριφορά την οποία δεν μπορώ να δικαιολογήσω. Πάντως θεωρώ την αντίδραση υπερβολική». Aναλυτικά:

Είναι έτοιμη για εκλογές η κομματική οργάνωση της ΝΔ;

Έχουμε ήδη μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής απ’ όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα δώσει τις κατευθύνσεις που ακολουθήσουμε κατά την προεκλογική περίοδο.
Παράλληλα, στις 17 Μαρτίου 2012 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Νομό από κλιμάκιο αποτελούμενο από Βουλευτές καθώς και από στελέχη της Γραμματείας Οργανωτικού ώστε να οργανωθεί μια συντεταγμένη δράση για τις εκλογές.
Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΝΟΔΕ για την ενημέρωση των στελεχών αλλά και συνέντευξη τύπου προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα.
Επίσης, θα υπάρξει συζήτηση με βάση το πρόγραμμα ανάπτυξης που έχει συνταχθεί πριν λίγους μήνες, ώστε να ιεραρχηθούν τα έργα που αποτελούν προτεραιότητα για το νομό, και να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα περιφερειακής ανάπτυξης της ΝΔ.
Εν συνεχεία, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεδριάσει η ΝΟΔΕ για να διαμορφώσει και πρόγραμμα επισκέψεων Τομεαρχών του κόμματος, που μαζί θα πραγματοποιήσουμε επισκέψεις στο νομό.

Τι να περιμένουμε από το ψηφοδέλτιο; Καταρχάς έχει «κλειδώσει» ή όχι;
Η διαδικασία των υποψηφιοτήτων είναι σε εξέλιξη. Η ΝΟΔΕ καθώς και ο Γραμματέας του κόμματος συνεχίζουμε ακόμη να δεχόμαστε βιογραφικά από τους ενδιαφερόμενους. Οφείλω να πω ότι το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο από ότι αναμέναμε. Αξιόλογοι συμπολίτες μας έχουν μπει στη διαδικασία αξιολόγησης τους για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, νέοι άνθρωποι που μπορούν και έχουν τις δυνατότητες να εκπροσωπήσουν το Νομό στο κοινοβούλιο. Πιστεύω ότι θα υπάρξει σε ένα βαθμό μια ανανέωση στα ψηφοδέλτια του Νομού, δεν μένει παρά να περιμένουμε την ανακοίνωση των ονομάτων.

Στη δημοσιότητα έχουν βγει ζητήματα που δείχνουν έλλειψη συνοχής στην οργάνωση. Για παράδειγμα κριτική δεχθήκατε από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ. Ποια η θέση σας;

Όσο αφορά την ΟΝΝΕΔ, η δημοσιοποίηση ενός θέματος που είναι καθαρά εσωτερικής οργανωτικής διαχείρισης, είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά και προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο έχει πάρει τέτοια διάσταση. Αρκετές φορές έχουν προκύψει ζητήματα πιο σημαντικά και στα πλαίσια της καλής συνεργασίας, μετά από συζήτηση έχουμε βρει λύση. Ξαφνικά βλέπω μια συμπεριφορά την οποία δεν μπορώ να δικαιολογήσω.
Το θέμα αφορούσε το “ασυμβίβαστο” της θέσης της προέδρου της ΔΗΜΤΟ Αιτωλικού με την απασχόληση της σε γραφείο βουλευτή. Μετά από επανειλημμένες και έντονες πιέσεις άτυπα ζήτησα μια κατεύθυνση καθώς και διευκρινήσεις, μιας και δεν είχαμε αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν παρόμοια περίπτωση. Η ΝΔ έχει συγκεκριμένο καταστατικό και διαδικασίες τις οποίες δεν μπορώ να τις παραβλέπω.
Παρ’ όλα αυτά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει τι προβλέπεται από αυτές τις διαδικασίες, αλλά θεωρήθηκε πιο σωστό να δοθεί αυτή η δημοσιότητα που πήρε το θέμα. Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο, να δημοσιεύονται εκ των προτέρων προβλήματα πριν συζητηθούν στα όργανα.
Παρ’ όλα αυτά είμαι στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων να συζητήσουμε το ιστορικό του θέματος. Όπως προανέφερα είναι μια καθαρά εσωτερική διαδικασία που μπορούμε να συζητήσουμε χωρίς υπερβολές και ανέξοδους χαρακτηρισμούς. Πάντως θεωρώ την αντίδραση υπερβολική.
Προβλήματα πάντα υπάρχουν αλλά όλα λύνονται με συζήτηση. Σε προσωπικό επίπεδο πάντα ήμουν στη διάθεση του καθενός να δεχτώ την όποια διαφορετική άποψη, αρκεί να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, και πολιτισμένα να ακουστούν τα επιχειρήματα του καθενός.
Θεωρώ στη συγκεκριμένη περίπτωση κινήθηκα μέσα στις διαδικασίες που προβλέπονται, όπως και άλλες ΝΟΔΕ σε παρόμοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω.
Προτείνω ψυχραιμία και να αφήσουμε στην άκρη διαφωνίες και προσωπικές φιλοδοξίες. Μας ενώνει όλους ένας κοινός σκοπός, αρκεί να καταλάβουμε ότι ο αντίπαλος είναι απέναντι και όχι δίπλα μας. Επιπλέον δε, τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία είναι άλλα και πολύ σοβαρότερα.
Ας σταματήσουμε λοιπόν να αδικούμε τους εαυτούς μας.

Ποιες θα είναι οι επόμενες πρωτοβουλίες της ΝΟΔΕ;
Όπως ανέφερα, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε όλο το νομό για να ενημερώσουμε τα κατά τόπους στελέχη για τις θέσεις του κόμματος.Σύντομα σε συνεργασία την ομάδα εργασίας που εκπόνησε το επιχειρησιακό πρόγραμμα θα παρουσιάσουμε τις προτεραιότητες για την Αιτωλοακαρνανία.

Επίσης ακολουθώντας τις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης θα παρουσιάσουμε τον ιστότοπο της ΝΟΔΕ που έχει ήδη ετοιμαστεί και αυτή τη στιγμή ενημερώνεται. Θεωρώ σημαντική εξέλιξη την παρουσία στο διαδίκτυο που δεν θα δημοσιεύει μόνο απόψεις του κόμματος και των στελεχών αλλά και πολιτών. Σε πολύ λίγο θα είναι στη διάθεση του κάθε πολίτη για την προβολή των απόψεων του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.