Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Σύσκεψη για τους πόρους από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τις ζημιές

Σύσκεψη για τους πόρους από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τις ζημιές

10982190_1015412801804188_6486361863025161370_o
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, στην αίθουσα της πρώην νομαρχίας στην Ι.Π. Μεσολογγίου, με αντικείμενο την τεκμηριωμένη κοστολόγηση των ζημιών από τις πρόσφατες θεομηνίες και στη συνέχεια την κατάθεση του αιτήματος με στόχο την άμεση λήψη πόρων από το Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την σύσκεψη συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά και συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Περιβάλλοντος κ.κ. Λύτρας και Υφαντής, καθώς και οι εκπρόσωποι των 5 πληγέντων δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ αυτών οι δήμαρχοι Αγρινίου, κ.Παπαναστασίου και Ναυπακτίας, κ.Λουκόπουλος, μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες.
Ακόμη παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής και ο Προϊστάμενος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.κ. Καραβίδας και Σταματελάτος αντίστοιχα, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη αλλά και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού εκπροσώπησαν οι κ.κ. Γ. Τασιόπουλος/ αναπληρωτής Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού, Γ. Λυπιρίδης/ υπεύθυνος Συντονισμού A΄ Μονάδας Ειδικών Υπηρεσιών και υπεύθυνος για το Ταμείο Αλληλεγγύης και ο Α. Κάρμης/ στέλεχος Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού.
Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνα Σταρακά, αμέσως μετά τη σύσκεψη, «είναι αναγκαία και κρίσιμη η ολοκλήρωση και εμπρόθεσμη υποβολή του αιτήματός μας, ώστε όχι μόνο να αποκατασταθούν τα προβλήματα αλλά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τις υποδομές που θα αποτρέψουν στο μέλλον ανάλογο κόστος από παρόμοια φαινόμενα».
Σχολιάζοντας την σύσκεψη ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συνεχάρη τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου που παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που είχαν στην διάθεση τους ,κατόρθωσαν να τεκμηριώσουν με αναλυτικά στοιχεία το μέγεθος της καταστροφής και να καταθέσουν έναν πληρέστατο φάκελο,προκειμένου να αποδοθούν στο δήμο  20 εκατομμύρια ευρώ .

10982037_1015413045137497_3339737440921633570_n

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.