Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Τα εξαφανισμένα από το Αγρίνιο λυόμενα είναι…Μεσολόγγι

Τα εξαφανισμένα από το Αγρίνιο λυόμενα είναι…Μεσολόγγι

Απίθανη είναι η ιστορία της εξαφάνισης των τριών λυόμενων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου , την οποία είχε αποκαλύψει το agrinionews.gr. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ο δήμος Αγρινίου  αναζητά ενόχους κλοπής την ώρα που τα λυόμενα μετέφερε με πρωτοβουλία του ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Αναλυτικά το θέμα:

Εν κρυπτώ μεταφορά

Τραγέλαφος με την εξαφάνιση των οικίσκων του 2ου δημοτικού Αγρινίου.Ένοχους κλοπής αναζητά ο δήμος Αγρινίου την ώρα που τα λυόμενα μετέφερε με πρωτοβουλία του ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Μια πρωτοφανής υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο. Αφορά στον τρόπο με τον οποίο περιουσία του δήμου Αγρινίου βρίσκεται πλέον στην κατοχή του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μέσω μιας διαδικασίας που γεννά πλείστα ερωτήματα…
Πρόκειται για τρεις οικίσκους (λυόμενα) που κατά το δήμο Αγρινίου εκλάπησαν από το προαύλιο του 2ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου και τα οποία -όπως πλέον προκύπτει – βρίσκονται σήμερα σε προαύλια σχολείων του Μεσολογγίου.
Την ώρα που ο δήμος Αγρινίου αναζητά τους ενόχους της «κλοπής» έχοντας καταθέσει μήνυση κατ΄ αγνώστων, ο δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης ευθαρσώς δηλώνει στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» πως τα λυόμενα με δική του απόφαση μεταφέρθηκαν στο Μεσολόγγι.
Η τραγελαφική αυτή υπόθεση ξεκίνησε όταν προ μηνός περίπου οι αρμόδιοι του δήμου Αγρινίου διαπίστωσαν την απουσία των τριών λυόμενων από το προαύλιο του σεισμόπληκτου δημοτικού, στο οποίο δεν γίνονται μαθήματα ενόσω προχωρούν οι διαδικασίες ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ τα έργα για την ανακατασκευή του. Τα λυόμενα (αξίας 75.000 ευρώ) στέγαζαν τους μαθητές στο πρόσφατο παρελθόν μετά το σεισμό της Τριχωνίδας αλλά εν μία νυκτί έγιναν… καπνός αφού-όπως διαπιστώθηκε- είχε παραβιαστεί η είσοδος του δημοτικού… Ο δήμος Αγρινίου έσπευσε να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων και να προωθήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κατσούλης: «Απλά είναι τα πράγματα…»
Ωστόσο τις πληροφορίες που διακινήθηκαν πως τα λυόμενα τα μετέφεραν εργαζόμενοι του δήμου Μεσολογγίου με δικό του όχημα, έρχεται να επιβεβαιώσει στην «Π» ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Π. Κατσούλης.
Υποστηρίζει ο κ. Κατσούλης ότι ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου πήρε τα λυόμενα «κατόπιν συνεννοήσεως με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων ,γιατί εκεί ανήκουν, και το γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Λέει μάλιστα στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ο κ. Κατσούλης: «σε δύο δημοτικά και δύο λύκεια της περιοχής αν δεν έρχονταν αυτά ή αν δεν βρίσκονταν κάποια άλλα λυόμενα θα ήταν από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα τα παιδιά σε καταλήψεις αφού δεν είχαν που να στεγαστούνε. Δεν μπορούσε αυτή τη στιγμή ο ΟΣΚ να αγοράσει άλλα και μας έδωσε το πράσινο φως να τα πάρουμε ,να τα επισκευάσουμε με χρήματα του δήμου ,για να λύσουμε τα προβλήματα των σχολείων». «Απλά είναι τα πράγματα …Δεν τα πήρα ούτε στο σπίτι μου ,ούτε χωρίς εντολή …Εγώ δεν ξέρω αν τα ήθελαν και γιατί τα αφήνανε εκεί και σαπίζανε…Ήταν ενήμεροι οι αρμόδιοι, μας έδωσαν το ΟΚ και τα πήραμε …» προσθέτει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

«Πρακτική που δεν συνάδει με τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης»
Εντελώς όμως αντίθετη είναι η προσέγγιση του δήμου Αγρινίου στο θέμα. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Κατσαρή ξεκαθαρίζει στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» πως τα σχολεία και κατ’ επέκταση και τα λυόμενα τους αποτελούν αποκλειστικά περιουσία του δήμου Αγρινίου και όχι του ΟΣΚ ή της Πρωτοβάθμιας. Η πρακτική αυτή δεν συνάδει με τη λειτουργία και το πνεύμα της Αυτοδιοίκησης καθώς έγινε εν κρυπτώ με το δήμο Αγρινίου να μην έχει την παραμικρή ενημέρωση για το ζήτημα. Υπογραμμίζει μάλιστα η κ.Κατσαρή πως όταν αποκαλύφθηκε η απουσία των λυόμενων, ο δήμος Αγρινίου ήρθε σε επαφή με τους αρμόδιους της Περιφέρειας και της Εκπαίδευσης, όπως και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Παντελή Καρατσόλη, οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα για το θέμα.
Κατηγορηματικά εξάλλου αρνείται πως είχε γνώση για το θέμα και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Συμεών Γκοργόλης.
Έτσι έχουν τα πράγματα σε μια υπόθεση της οποίας με ενδιαφέρον αναμένουμε την εξέλιξη…Σίγουρα πάντως τα πράγματα δεν δείχνουν τόσο …απλά.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.