Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Τα επερχόμενα μέτρα τους ένωσαν και από αύριο δρουν από κοινού

Τα επερχόμενα μέτρα τους ένωσαν και από αύριο δρουν από κοινού

Συνάντηση αύρο στο Αγρίνιο των διοικήσεων των Δικηγορικών Συλλόγων Αγρινίου και Μεσολογγίου με τους βουλευτές του νομού

Ως γνωστόν αυτές τις ημέρες οι δικηγόροι της χώρας απέχουν από τα καθήκοντά τους, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα οποία πλήττουν τον κλάδο τους. Μήλον της έριδος αποτελεί το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή και επιγράφεται «σ/ν για τη δίκαιη δίκη και την αντιμετώπιση φαινομένων αρνησιδικίας», καθώς και η προωθούμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος με την ίδρυση δικηγορικών εταιριών άνευ προϋποθέσεων.

Απ’ ότι φαίνεται τα ανωτέρω ήταν ικανά για να ενώσουν τις δυνάμεις δύο επιστημονικών φορέων, των οποίων οι έως τώρα σχέσεις μόνο φιλικές δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Ο λόγος για τους δικηγορικούς συλλόγους Αγρινίου και Μεσολογγίου, οι οποίοι συστήνουν κοινό μέτωπο δράσης για την προάσπιση των συμφερόντων τους. Έτσι αύριο οι διοικήσεις τους συναντιόνται στο δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου με τους βουλευτές του νομού, προκειμένου να τους εκθέσουν τις απόψεις τους, αλλά και να ενημερωθούν για το τι προτίθενται να πράξουν ως προς την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου. Μάλιστα λέγεται ότι τις επόμενες ημέρες, οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων θα παραχωρήσουν σε κοινή συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης του νομού.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» έχουν αναφωνήσει πλέον ουκ ολίγοι ο δικηγόροι της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι πάντοτε επεσήμαιναν ότι αμφότερους τους συλλόγους τους ενώνουν περισσότερα απ’ ότι κάποιοι θέλουν ν πιστεύουν ότι τους χωρίζουν. Πάντως εμείς αρκετές φορές είχαμε υπογραμμίσει τα ανωτέρω. Τελικά αυτό που γράψαμε την ημέρα των εγκαινίων του Εφετείου, με αφορμή την απουσία των εκ Μεσολογγίου δικηγόρων επιβεβαιώνεται τώρα στην πράξη. Τότε στην ανάρτηση με τίτλο «Δεν παρέστησαν στα εγκαίνια οι Δικηγόροι του Μεσολογγίου», αναφέραμε μεταξύ άλλων τα εξής:

«…Πάντως, καλό θα είναι πλέον οι διχασμοί και οι νοοτροπίες του παρελθόντος να μείνουν στην άκρη. Το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας αποτελείται από τρεις Συλλόγους (Αγρινίου, Μεσολογγίου και Λευκάδας), οι οποίοι μόνο ενωμένοι και ενεργούντες από κοινού θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τα επώδυνα μέτρα που απειλούν τον κλάδο και βρίσκονται προ των πυλών της εφαρμογής τους.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.