Δευτέρα, Μάιος 27, 2019

Τα θέματα που θα απασχολήσουν το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

δημοτικό-συμβούλιο-αγρινίου Την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:

1. Συμπλήρωση – τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 90/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί «Καθορισμού τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων» Δήμου Αγρινίου. (Σχετ. οι υπ’ αριθμ. 121 & 160/2015 αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής).(Εισηγητής: Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Γκούντας).

2. Συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Καζαντζής).

3. Έγκριση ή μη της υπ’ αριθμ. 83/2015 απόφασης Δ.Σ. ΚΟΙ.Π.Α. περί «Εγγυητικής/ες επιστολές συμμετοχής στο διαγωνισμό της με αρ. 2100/16-7-2015 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής”».(Εισηγητής: Πρόεδρος ΚΟΙ.Π.Α. κ. Καρακώστας).

4. Έγκριση ή μη του 1ου Α.Π.Ε. (Τακτοποιητικός), 1ου Π.Κ.Ν.Τ.Μ.Ε. και της 1ης παράτασης εργασιών εκτέλεσης του έργου: «ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ Ο.Τ. Γ905 & ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ 19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ». (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρόκος).

5. Έγκριση ή μη των πρωτόκολλων παραλαβής των έργων:
Α) «Επέκταση δικτύου άρδευσης Τ.Δ. Λεπενούς».
Β) «Αποκατάσταση ζημιών από σεισμούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου».
Γ) «Αποκατάσταση Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου και μετατροπή της σε Πολιτιστικό Κέντρο». (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρόκος).

6. Έγκριση ή μη της παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Ανέγερση Ολοήμερου 19ου Δημοτικού Σχολείου». (2η παράταση).(Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρόκος).

7. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αγρινίου έτους 2015.(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκούντας).

8. Έγκριση διενέργειας διαφόρων προμηθειών για την κάλυψη αναγκών των Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου.(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκούντας).

9. Έγκριση διενέργειας «προμήθειας φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου και των Νομικών Προσώπων του».(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκούντας).

10. Έγκριση διενέργειας προμήθειας για την «σίτιση του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου για το σχολικό έτος 2015-2016».(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκούντας).

11. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της «παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών (ταχυμεταφορά εγγράφων) έτους 2015-2016».(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκούντας).

12. Διαγραφή προστίμων και οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους Δήμου Αγρινίου και διόρθωση χρηματικών καταλόγων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκούντας).

13. Καθορισμός τιμής μονάδας και απευθείας αγορά ακινήτου για δημιουργία χώρου στάθμευσης στην Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκούντας).
• Για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ματαράγκας κ. Γκρέκας Βασίλειος συμμετέχει έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρο 80 του Ν. 3852/2010).

14. Αποδοχή ή μη πρότασης της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Αγρινίου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκούντας).

15. Εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (κυλικείο ΔΑΚ Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης»).(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκούντας).

16. Μίσθωση ακινήτων για τη στέγαση σχολικών μονάδων Δήμου Αγρινίου.(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκούντας).

17. Διατύπωση προτάσεων του Δήμου Αγρινίου, στο πλαίσιο εκπόνησης της Αναθεώρησης – Τροποποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.), Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 37/2015 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Μελιάδης).

18. Μετατροπή σιντριβανιού σε παρτέρι καλλωπιστικών φυτών επί της πλατείας Καλφούντζου στη Δ.Κ. Καινουργίου. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 38/2015 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Μελιάδης).
• Για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Καινουργίου κ. Ευθυμίου Κωνσταντίνος συμμετέχει έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρο 81 του Ν. 3852/2010).

19. Ανανέωση άδειας λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών της εταιρείας «ΚΟΣΜΙΚ ΣΕΝΤΕΡ A.E.» νόμιμα εκπροσωπούμενη από τον κ. Καρόπουλο Ιωάννη.(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μελιάδης).

20. Χορήγηση άδειας σε παραγωγό για Λαϊκές Αγορές.(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μελιάδης).

21. Έκθεση εσόδων – εξόδων Β΄ τριμήνου 2015 για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού έτους 2015. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 196/2015 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής). (Εισηγητής: Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Γκούντας).

Θέματα που ενδιαφέρουν

9 Σχόλια

 1. Ιωάννα

  Κ Φυσικά Πάλι Ξεχασμένο το Θέμα των Φοιτητών κ της Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου
  Όταν Όμως θα τεθεί το Αίτημα της Μεταφοράς των Τμημάτων τοτε θα θυμηθούν σ Δημοτικό Συμβούλιο
  Γεια σου Εξοτικο Αγρίνιο

 2. Τheodore Anastos

  ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΜΡΓΑΛΑ ΕΡΓΑ!

 3. ΠΑΝΕ-6

  ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΦΛΕΓΩΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΔΩ? ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ? ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ?

 4. ΦΩΤΗΣ

  Σύνδεση Ιόνιας οδού με Αγρίνιο πουθενά σαν θέμα!!!!!!!

 5. Μαίρη Τ.

  Σαν πολλά δε ζητάτε από το δήμαρχο;;; Δε λέτε που κάνει συμβούλιο να τον δούμε και λίγο;;; Άφαντος έγινε! Βρε ΠΑΝΕ-6 δε βαρέθηκες ακόμα με το πανεπιστήμιο;; Αφού δε σε ακούει κανένας!!!

 6. Γονιός!

  Τόσα θέματα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, αλλά μέσα σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται το ζήτημα των τριών τμημάτων που εδρεύουν στο Αγρίνιο.

  Πριν λίγους μήνες, όταν έσκασε «η βόμβα» περί μεταφοράς των τμημάτων, οι τοπικοί άρχοντες πήραν -δικαίως- θέση σχετικά με αυτό το θέμα, και έδιναν διάφορες προτάσεις για να βελτιώσουν την κατάσταση που βρίσκονται τα τμήματα.

  Τώρα, που καθησυχάστηκαν τα πνεύματα, οι υποσχέσεις αυτές είναι αίολες έως και ανύπαρκτες.Ξεκινά η εξεταστικη περίοδος και ωσονούπο και τα μαθήματα.Πλέον, δεν ασχολείται κανείς με αυτό το θέμα.Ούτε οι βουλευτές Αιτ/νίας που έσπευσαν να βάλουν «εμπόδια» στην μεταφορά, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε οι κάτοικοι.

  Σιγουρα, το θέμα αυτό δεν απασχολεί τον Δήμο Αγρινίου, όμως εφ’ όσον πήραν θέση όταν τέθηκε το θέμα της μεταφοράς και υποσχέθηκαν την βοήθεια τους, είναι αισχρό τώρα να μένουν αμέτοχοι.

  Ξεκινά, μία ακόμα πιο δύσκολη -οικονομικά- χρονιά και οι υποδομές στο Αγρίνιο είναι ανύπαρκτες.Είναι ντροπή σε όσους υποβοήθησαν το θέμα της μεταφοράς(Δήμαρχοι, Περιφεριάρχεις, Ιερείς κλπ), να μην είναι σε θέση να συμβάλλουν στην βελτιωποίηση της κατάστασης από τη στιγμή που έδειχναν ότι το επιθυμούν.

  Ο κύριος Υπουργός παραμένει αμέτοχος, η κυρία Πρύτανις το ίδιο, οι τοπικοί φορείς αδιάφοροι.Είναι καιρός να σκεφτούμε και τους γονείς καθώς και τα παιδιά.Είναι άδικο τα παιδιά να μην απολαμβάνουν την φοιτητική μέριμνα που δικαιούνται και στο τέλος να καταλήγουν να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

 7. ΠΑΝΕ-6

  ΜΑΙΡΗ Τ.ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ? Η ΠΟΛΗ ΕΞΩ ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΕΙ? ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΦΛΕΓΩΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ? ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ Η ΣΙΤΙΣΗ? ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΑΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ?

 8. Μαίρη Τ.

  ΠΑΝΕ-6 ο δήμαρχος δε σε ακούει!! Ούτε οι άλλοι υπεύθυνοι σε ακούνε!! Ούτε εσένα, ούτε εμένα, ούτε κανένα μας!!! Κι αν συζητιέται έξω, ξέρεις πόσο κοκκινίζουν από ντροπή όλοι τους αυτοί!!! Αυτό εννοώ κι όχι να μην τα γράφεις.! Έχει το Αγρίνιο δήμαρχο, τον είδες εσύ πουθενά;;; Πήγαινε τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο και πες τα, το κάνεις;;; Άντε μην εμφανιστεί και κανένας Ροδίτης και μας αρχίσει που κατηγορούμε το δήμαρχο!!!!!!!!!!!

 9. ΠΑΝΕ-6

  ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΦΙΛΗ ΜΑΙΡΗ. ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ. ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.