Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Τη συνδρομή του δικηγορικού συλλόγου ζητούν οι “αγανακτισμένοι” του Αγρινίου για εξώδικα στους Βουλευτές

Με αρ. πρωτοκόλλου 104/14-6-2011 η Συντονιστική Επιτροπή των «Αγανακτισμένων» της Πλατείας Δημοκρατίας του Αγρινίου κατέθεσε σήμερα το πρωί αίτηση στο γραφείο του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου για την «οιανδήποτε παροχή νομικής κάλυψης ή νομικής συμπαράστασης και παράστασης αιτηθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα». Οι “αγανακτισμένοι” του Αγρινίου σκοπεύουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων περιοχών αποστέλλοντας εξώδικα στους βουλευτές του Νομού. Το πλήρες κείμενο αυτής της αίτησης έχει ως ακολούθως:

ΑΙΤΗΣΗ

14 Ιουνίου 2011
ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.
του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου
Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου
Ενταύθα

ΘΕΜΑ: Παροχή δωρεάν νομικής προστασίας για την
πολιτική και κοινωνική δράση των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Δημοκρατίας του Αγρινίου.

Αξιότιμε Πρόεδρε κ. Λεωνίδα Υφαντή.
Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου του Δήμου Αγρινίου.
Όπως αναμφίβολα γνωρίζετε από τις 25 Μαΐου του 2011 έχουμε προβεί σε κοινωνικοποίηση μέρος Δημόσιου χώρου της Πλατείας Δημοκρατίας της πόλης του Αγρινίου, στον οποίο συγκεντρωνόμαστε, συντονίζουμε και εκφράζουμε με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας την εναντίωση μας στην δανειακή σύμβαση, που έχει υπογράψει η κυβέρνηση της χώρας, αλλά και ΕΝΑΝΤΙΑ στην εφαρμογή των «μνημονίων» που την ακολουθούν.
Για το λόγο αυτό ζητάμε από το  Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου του Δήμου Αγρινίου την νομική του κάλυψη από ομάδα μελών του έτσι ώστε:
1. Να μας συνδράμει και να επικυρώσει εξώδικη δήλωση – πρόσκληση, όπως η Αποψινή Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Δημοκρατίας αποφασίσει ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, το οποίο θα επιδοθεί από δικαστικό κλητήρα στα πολιτικά τους γραφεία στο Αγρίνιο ή όπου αλλού διατηρούν τέτοια στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς επίσης και στους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων στις οποίες ανήκουν στα γραφεία τους στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων που βρίσκεται στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα για την κοινοποίηση της στους άμεσα ενδιαφερομένους.
2. Να μας παράσχει οιανδήποτε νομική κάλυψη ή νομική συμπαράσταση και παράσταση αιτηθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.
Να σημειώσουμε εν κατακλείδι ότι θεωρούμε ύψιστο χρέος μας τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε έναν, ο οποίος θέλει να καταλύσει τα συνταγματικά μας δικαιώματα και να μας οδηγήσει μέσα από διεθνείς οικονομικές εξαρτήσεις, άγνωστες σε μας, στην οικονομική μας και κοινωνική μας εξαθλίωση και εξόντωση.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Συνέλευσης (Αλφαβητικά)

Καπνιάρης Χρήστος                                     Μουτοπούλου Γαρυφαλιά

Καραγιάννης Αντρέας                                 Ροζάρια Ρόμπολα

Κοντομέρκου Νάντια                                    Τηγανίτας Σωτήρης

Κουμπούρης Περικλής                                  Τηλιγάδας Λευτέρης

Κωνσταντή Βάγια

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.