Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Τι είπε η υφυπουργός για τις Λυκειακές τάξεις Παλαίρου και Φυτειών

Τι είπε η υφυπουργός για τις Λυκειακές τάξεις Παλαίρου και Φυτειών

Γύρω από τις λυκειακές τάξεις Παλαίρου και Φυτειών περιστράφηκε η χθεσινή συνάντηση στη Βουλή, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου (φωτό), για το σχολικό χάρτη του νομού.
Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά (είναι πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής) μετείχαν και οι βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης και Παναγιώτης Κουρουμπλής (είχαν κληθεί από την κ. Γιαννακά και οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού). Στη συνάντηση μετείχαν και ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος και αντιπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των λυκειακών τάξεων της Παλαίρου.
Η υφυπουργός ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως το υπουργείο Παιδείας καταλήγει στο να μην εφαρμόσει την απόφαση για συγχώνευση των λυκειακών τάξεων της Παλαίρου με το Λύκειο Βόνιτσας θεωρώντας ότι ως βάσιμο το επιχείρημα της μη καταλληλότητας των κτιριακών υποδομών του σχολείου της Βόνιτσας. Ωστόσο επιφυλάχθηκε το θέμα να κλείσει σε μια τελική συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.
Η υπουργός άκουσε και το αίτημα για τις λυκειακές τάξεις των Φυτειών ωστόσο απέφυγε να συγκεκριμενοποιήσει τις προθέσεις της για αυτή την περίπτωση. Σημειωτέον ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες για την ανατροπή της απόφασης και για το Γυμνάσιο Καλυβίων ενώ σε κινητοποιήσεις προχώρησαν χθες και οι μαθητές του γυμνασίου και κάτοικοι του χωριού της Μαλεσιάδας Βάλτου κλείνοντας τον επαρχιακό δρόμο που το συνδέει με τον Εμπεσό καθώς αντιδρούν στη συγχώνευση του γυμνασίου με αυτό του Εμπεσού.
Σημειωτέον εξάλλου πως χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις συνενώσεις σχολείων η Υπουργός απάντησε πως «έχει γίνει σοβαρή και οργανωμένη δουλειά, σε κάθε Περιφέρεια. Όπου υπάρχουν τεκμηριωμένες και ήρεμες προσεγγίσεις και όπου τα επιχειρήματα είναι παιδαγωγικά, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις εξετάζονται, όχι όμως με βία, ούτε με απειλές, ούτε με τρόπο που δεν συνάδει με τη σχολική κοινότητα».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.