Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

Το Αγρίνιο πανηγυρίζει τον Πολιούχο του (φωτό)

Oι φωτό από την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, που τελέσθηκε πανηγυρικά στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της εορτής της Αναστάσεως του Χριστού, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο έγινε η έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτου και πολιούχου της πόλεως.
Στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, που τελέσθηκε πανηγυρικά στον  νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως, ο οποίος επεσήμανε «την αγιασμένη ζωή και την μαρτυρία του πολιούχου της πόλεως του Αγρινίου μεγαλομάρτυρος αγίου Χριστοφόρου, ο οποίος ως αθλητής της πίστεως, διδάχθηκε και ασκήθηκε, όπλισε την ψυχή του με θάρρος και ξεκίνησε τον αγώνα τον καλόν». Αυτόν τον μεγάλο αγώνα, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «πρέπει και εμείς να κερδίσουμε, όπως και ο άγιος Χριστοφόρος, που αποφάσισε να αφιερωθεί στο Θεό, χωρίς προϋποθέσεις και όρους, πιστεύοντας στο ότι η Εκκλησία είναι εμβαπτισμένη στο Αίμα του Αναστάντος Κυρίου Ιησού Χριστού».
Ο Εορτασμός της Μνήμης του μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου κορυφώνεται σήμερα. Το πρωί τελέστηκε Όρθος και Θεία Λειτουργία στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου και Πατρών κ.Χρυσοστόμου. (Ακολουθία όρθρου και θεία Λειτουργία στον παλαιό ναό του Αγίου Χριστοφόρου). Στις 6:30μμ θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Πατρών κ.Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου. Στις 7:15μμ θα γίνει η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.