Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Το Αγρίνιο τίμησε τη δική του ”Μητέρα Τερέζα”.

Το Αγρίνιο τίμησε τη δική του ”Μητέρα Τερέζα”.

Σε μια εξαιρετικά συγκινητική και ευχάριστη ατμόσφαιρα και παρουσία πλήθους πολιτών που κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, ο Δήμος Αγρινίου τίμησε, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου 2009, την Ελένη Καμμένου για την κοινωνική της προσφορά στον οικισμό Άζρακ της Ιορδανίας.
Η Ελένη Καμμένου η οποία ζει με τον Ιορδανό σύζυγό της στην απομονωμένη αυτή περιοχή, τα τελευταία είκοσι χρόνια ως μοναδική μαία έχει βοηθήσει να έρθουν στον κόσμο πάνω από 3.000 παιδιά. Με μόνη «πυξίδα» την καρδιά και την μεγάλη αγάπη για τον σύζυγό της, η Ελένη Καμμένου βρέθηκε στην όαση Άζρακ – σημαντικό καταυλισμό στο παρελθόν που έχει μετατραπεί σε μια απομονωμένη και σήμερα έρημη περιοχή της Ιορδανίας – και προσπάθησε παρά τις όποιες δυσκολίες και τις αντιξοότητες να στήσει κατ’ αρχήν το σπιτικό της και στη συνέχεια να προσφέρει ότι και όπως μπορούσε στο ντόπιο πληθυσμό.
Οι ασθενείς της είναι από την Ιορδανία, την Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και την Ακάμπα. Ταυτόχρονα παρέχει και τις κοινωνικές της υπηρεσίες στις γυναίκες του Άζρακ.
Η εκδήλωση τιμής στην σπουδαία αυτή γυναίκα άνοιξε με την προβολή ντοκιμαντέρ ενώ στην συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό ο οποίος αναφερόμενος στην προσφορά της Ελένης Καμμένου τόνισε χαρακτηριστικά ότι αναδεικνύει το μεγαλείο του εθελοντισμού.
Βαθιά συγκινημένη η Ελένη Καμμένου αφού ευχαρίστησε το Δήμο Αγρινίου για την εκδήλωση τιμής που της έκανε, αναφέρθηκε στο έργο της στην Ιορδανία, αλλά και στο πόσο νοσταλγεί την πατρίδα της και ιδιαίτερα το Αγρίνιο όλο και περισσότερο με το πέρασμα των χρόνων μακριά της.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας και του εμβλήματος του Δήμου Αγρινίου, από το Δήμαρχο κ. Παύλο Μοσχολιό στην Ελένη Καμμένου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.