Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Το “Βrutal Αγρινιώτικο τσεκούρι” ξεθάφτηκε για έναν Κάππα. Για τα μεγάλα προβλήματα;

80bΑφού έριξαν πίσσα και πούπουλα στον αφελή (;) Κάππα που πέταξε εξυπναδίτσα και τον κυνήγησαν διαδικτυακά σαν μάγισσα του Harlem για αντιΑγρινιωτισμό, ήρθε η ώρα να κάνουμε έναν απολογισμό.

Μετά από πολύ καιρό είδαμε το Brutal Αγρινιώτικο τσεκούρι να ξεθάβεται για τον Κάππα. Εϊχε ξεχαστεί στο χρονοντούλαπο της τοπικής ιστορίας, στις κόντρες Αγρινίου-Μεσολογγίου, στην προκοστουλιακή Παναιτωλική εποχή, στα ξεχασμένα ένδοξα νιάτα μας.

Με τον καιρό η Αγρινιώτικη Brutality  εξασθένισε χάριν του ότι πέσαμε λίγο πολύ στη δίνη της μιζέριας του σήμερα και της κρίσης που ζούμε.

Και να! Βρέθηκε ένας κάποιος ηθοποιός, που μάθαμε το όνομα του, τον λένε Κάππα και κάτι είπε για το Αγρίνιο, τον συντηρητισμό και το ντύσιμο των γυναικών. Του την πέσαν όλοι και ζήτησε συγνώμη,

Πίσω του μείναν αράδες σχολίων στα site,  στα facebook και παντού…

Και μετά, όταν η επικαιρότητα συνεχιστεί,όταν τα Πανεπιστήμια θα φεύγουν, όταν οι Ιόνιες δεν συνδέονται με το Αγρίνιο, όταν, όταν, όταν…. θα  θάψουμε ξανά το Brutal Αγρινιώτικο τσεκούρι μας;

Άγριος

Υ.Γ. Πολύς Κάππας για το τίποτα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ… ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ…. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ…ΣΕ ΑΥΤΩΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΝ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ, ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ.

 2. Κώστας Παπασπύρου

  Είμαστε άξιοι της μοίρας μας,δεν διεκδικούμε σωστά σαν τόπος αυτά που μας αναλογούν σαν μεγαλούπολη της χώρας και κομβικό διαμετακομιστικό κέντρο.

 3. ΠΑΝΕ-6

  ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΙΚΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ.

 4. Άδραξε την μέρα

  Δεν έχει καμμία,μα καμμία αξία,τι άσχημο λέει κάποιος ή κάποια, για έναν τόπο.Ακόμα κι αν είναι γέννημα του τόπου αυτού.Είπε ένας Κάππας[δεν τον γνωρίζω καν τον άνθρωπο],ή είπε ο Κωστής Μαραβέγιας[είπε κι αυτός πριν κάποια χρόνια,υποτιμιτικά λόγια για το Αγρίνιο],ότι είναι συντηρητικό το Αγρίνιο[συντηρητική είναι η χώρα μας άλλωστε],δεν έχει πολιτισμό,υπάρχει κουτσομπολιό,δεν ντύνονται ωραία οι θυληκές και οτιδήποτε άλλη σαχλαμάρα.Κάποιοι βρίσκουν -λόγω της δουλειάς τους-βήμα για να πουν οτιδήποτε,ακόμα και τα άσχημα βιώματά τους. Επίσης όλοι οι νέοι μετά τα 18 τους ,φυσιολογικά, νιώθουν την ανάγκη να ανοίξουν τα φτερά τους,να φύγουν από το οικείο περιβάλλον-αν και αυτό σήμερα είναι υπό αμφισβήτηση λόγω της κρίσης-και να πάνε παραπέρα.Το Αγρίνιο και οποιαδήποτε επαρχιακή πόλη είναι κλειστές κοινωνίες,ως ένα βαθμό ανάλογα τον πληθυσμό και οτιδήποτε συμβαίνει σχολιάζεται.Και μην έχετε καμμία αμφιβολία, το ίδιο συμβαίνει και στις γειτονιές της Αθήνας.Απλά στην Αθήνα χάνεται κάποιος,αλλάζει περιοχή.Πολλά χρόνια στην Αθήνα[πάνω από 40],γέννημα- θρέμμα Αγρινιώτης,περήφανος για την καταγωγή μου, νομίζω δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές.Στο Αγρίνιο το πρόβλημα που παρατηρείται είναι ότι δεν υπάρχει συλλογικότητα,ο καθένας περιχαρακώνεται γύρω από οικογενειακό του συμφέρον,δεν δρα για το κοινό καλό της πόλης,αδιαφορεί που η πόλη στερείται τόσα χρόνια,αυτά που της αξίζουν,αδιαφορεί -το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού-για την πολιτιστική ανάταση του τόπου,”σκάει” με την κοινωνική ή οικονομική επιτυχία του άλλου.Αυτά λίγο-πολύ είναι γνωρίσματα όλης της επαρχίας,γιατί πολλοί γνωρίζουν και συνχνωτίζονται με πολλούς.Δράση και ακτιβισμός είναι οι ανάγκες της σημερινής κοινωνίας,πολιτικοποίηση και όχι αισχρή κομματικοποίηση.Είτε ζεις στο Αγρίνιο,είτε στην Πάτρα,είτε στην Αθήνα.Το πανεπιστήμιο π.χ.στο Αγρίνιο δεν το απαιτείς από τους τυχοδιώχτες πολιτικούς.Συλλογικά δημιουργούνται οι συνθήκες,το κλίμα,η νοοτροπία, να θέλγει η πόλη και τα υπόλοιπα παίρνουν το δρόμο τους.Και το σημαντικότερο να μην το βλέπει ο κόσμος από εμπορικής άποψης και μόνο[ενοίκια,μαγαζιά κ.λ.π.].Άλλωστε η δημιουργία πανεπιστημιακών σχολών,σε πολλές πόλεις της χώρας,γι’αυτό το λόγο έγιναν και δεν χωρά αμφιβολία. Όλα είναι θέμα παιδείας[κουλτούρας που λένε].

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.