Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Το λεωφορείο είναι διερχόμενο και φεύγει αναλόγως…

Το λεωφορείο είναι διερχόμενο και φεύγει αναλόγως…

Το παρόν θέμα μας το επεσήμανε, ως παράπονο, επαγγελματίας που ήθελε να στείλει ένα δέμα με προϊόν το οποίο εμπορεύεται σε άλλη μεγάλη πόλη του νομού. Για τυπικούς λόγους το agrinionews.gr δεν δημοσιεύει τοποθεσία και προελεύσεις αλλά η διαπίστωση του όλου θέματος είναι απλούστατη.
Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής: Το μεσημέρι ο επαγγελματίας της πόλης μας θέλησε να στείλει το προϊόν του, με τον παραδοσιακό τρόπο ως ασυνόδευτο, σε πελάτη του γνωρίζοντας ότι μετά δεν έχει άλλο δρομολόγιο για την συγκεκριμένη πόλη και θα έπρεπε να περιμένει την επόμενη μέρα. Αυτός ο τρόπος μεταφοράς όμως έχει το εξής κακό. Είτε λόγω…εντοπιότητας του οδηγού και άρα διάθεσης να πάει μια ώρα αρχύτερα σπίτι, είτε λόγω…γρηγοράδας, αυτό μπορεί να έχει απόκλιση αρκετά λεπτά της ώρας. Μπορεί δηλαδή να έρθει 3 παρά δέκα, τρεις ή και τρεις και δέκα…Αυτό όμως πάει εντελώς λάθος τον προγραμματισμό για πολλούς που θέλουν να στείλουν προϊόντα ή να μετακινηθούν ανάμεσα σε δυο μεγάλες πόλεις του νομού.
Δεν αποτελεί αυτό ένα μειονέκτημα για την εμπορική αλλά και την προσωπική κινητικότητα γενικότερα; Η διδακτική αυτή ιστορία ούτε πρωτοφανής είναι ούτε και άγνωστη. Η απάντηση δηλαδή μπορεί να είναι «ας πάει τα πράγματα ή ας πάει ο ίδιος ως επιβάτης από τις 2.30». Αυτή θα ήταν μια καλή απάντηση για το ’80 ή το ’90. Μόνο που οι απαιτήσεις διαρκώς αυξάνονται και απάντηση δεν υπάρχει πως θα γίνουν τέτοιου είδους επικοινωνίες και εμπορικές συνδιαλλαγές ταχύτερες και άρα οικονομικότερες και συμφέρουσες ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις του νομού τουλάχιστον.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.