Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Το μόνο αναλλοίωτο στο Αγρίνιο από την εποχή του πανκ το ’85…

ΠΑΝΚΣ ΑΓΡΙΝΙΟ 1985   Β

Κοιτάζω και ξανακοιτάζω τις φωτογραφίες από αυτό το θέμα με τους πανκς στο Αγρίνιο το ’85. Πέρασαν 31 χρόνια από τότε που ήμουνα κι εγώ 14 και μισό! Δεν θα το πιστέψουν μερικοί αλλά ήμουν κι εγώ εκεί  στη συναυλία με την «Περιπλάνηση» όπως ήμουν και στη συναυλία με τη «Σπυριδούλα»(σ.σ. πάντα στο θηλυκό γένος, δεν μπόρεσα να αναφέρω ποτέ αυτά τα συγκροτήματα ως «τους»)  και σε κάμποσες άλλες. Ήταν η κατάλληλη εποχή για την νιότη μας, όπως και ένα-δύο χρόνια πριν ήταν το ξεκίνημα των αναζητήσεων στο «Αττικόν» για τις μεγάλες ταινίες εκείνων των καιρών, ενώ η Ελλάδα είχε «γυρίσει σελίδα» από το ’81. Έτσι νομίζαμε…

Πέρασαν πάνω από 30 χρόνια για να μάθω ότι όλο εκείνο το είχε κανονίσει ο Στέλιος ο Φούντας, ως πρόεδρος του 15μελούς στο σχολείο του! Ήμαρτον! Και το έμαθα από το facebook φυσικά. Είναι και χρήσιμο το ρημάδι καμιά φορά δεν κάνει μόνο για τη ματαιοδοξία που έχουν μερικοί να λένε ευχάριστα πράγματα και να αναζητούν την αποδοχή των «φίλων» τους, συνήθως με μόνο όπλο την επίθεση στις αντιδημοφιλείς ιδέες.

Κοιτάζω και ξανακοιτάζω την πρώτη φωτογραφία. Το «ελαφάκι» έχει αποβιώσει από χρόνια και τα σήματα στα μπουφάν των πανκς της εποχής πρέπει να είναι ακατανόητα για τα νέα παιδιά, όσο κι αν υπάρχουν ανάλογες τωρινές αναφορές, κυρίως περιοχικές.

Αρχικά δεν είχα καταλάβει τι μου είχε καρφωθεί στο μυαλό από τη φωτογραφία. Τώρα το διαπιστώνω. Υπάρχει κάτι που έμεινε στη θέση του εδώ και 31 χρόνια. Κάτι που είναι το σήμα κατατεθέν της πλατείας και της πόλης τελικά. Παλιότερα νόμιζα ότι ο χαρακτήρας της πόλης ήταν η χριστιανική ένωση ή το πάρκο ή το «Ελληνίς». Νομίζω ότι, τελικά είναι το πανό που φαίνεται στο βάθος και δεν πρέπει να έφυγε ποτέ από τη θέση του. Το πανό του εργατικού κέντρου που λέει «όχι στη λιτότητα» και ζητά να πληρώσουν οι βιομήχανοι και τα μονοπώλια.

Τώρα δεν έμειναν και πολλοί βιομήχανοι, είναι κυρίως οι εφοπλιστές. Αλλά τα χρόνια πέρασαν κι εμείς ζήσαμε 31 χρόνια από τότε μέσα στη λιτότητα. Μακρά λιτότητα, αβάσταχτη, δεν έφαγε κανένας, δεν πρέπει να πλούτισε κανείς, περιουσίες δεν άλλαξαν χέρια! Το αίτημα έμεινε εκεί, είναι ακόμα εκεί πάνω στο ίδιο πανό. Ακίνητο, όπως και οι ζωές μας…

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. πιπι

    μυθικο!!!ο παππους που τωρα πρεπει να χει μεινει μαναχα η σκονη του πρεπει να τα δε ολα με τη λωριδα!!!επισης εμεινε δυστυχως ζωντανη η μαυρη γατα του πασοκ που φαινεται στο βαθος της 2ης φωτο….DIY για πανκα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.